Paremmat puhelut Androidissa: näin saat Googlen oman soitto-ohjelman puhelimeesi

Android-laitteissa soittaminen tapahtuu laitteen valmistajan omalla ohjelmalla. Googlella on omansa joka on järjestäen tyylikkäämpi ja mukavampi käyttää kun valmistajien omat, mutta tähän asti se on ollut saatavilla vain Nexus-laitteille. Ainakin tähän asti!

Tämän ohjeen avulla voit asentaa sen mihin tahansa Android-laitteeseen jossa on vähintään Android 6.0 (Marshmallow) käyttöjärjestelmä. Tämä ei edellytä rootattua laitetta.

Miksi vaihtaa?

Googlen oma Puhelin-sovellus on loistava. Se on nopea, sillä soittaminen ei vaadi joukkoa painalluksia ja säätämistä toisin kun esimerkiksi Samsungin ja LG:n vastaavat. Lisäksi Googlen soitto-ohjelman aloitusnäyttö näyttää automaattisesti käytetyimmät kontaktisi puhtaasti sen perusteella kenelle soitat useimmin, eli ohjelmaa ei edes tarvitse määrittää toimimaan hyvin. Myös soittaminen on näyttävää, sillä soitto-ohjelma näyttää kontaktien kuvat täydellä ruudulla eikä surkeassa pikkuikkunassa.

Lyhyesti sanottuna siis Googlen oma soittosovellus on paljon mukavampi kun yksikään kilpailijan vastaava.

Asentaminen

Googlen soitto-ohjelma löytyy kyllä Play-kaupasta, mutta sen asentaminen sieltä ei onnistu kuin Nexus-laitteisiin. Tämän takia joudumme ensin sallimaan sovellusten asentamisen Play-kaupan ulkopuolelta. Löydät tuntemattomista lähteistä ladattujen sovelluksien sallimisen laitteesi asetuksista seuraavasti: Asetukset/Suojaus/Tuntemattomat laitteet (Settings/Security/Unknown Devices). Ruksaa täältä siis kohta Tuntemattomat laitteet salliaksesi asennukset Play-kaupan ulkopuolelta.

Seuraavaksi haemme Googlen puhelinsovellukset APK-asennuspaketin. Löydät sen alla olevasta linkistä josta voit suoraan ladata Googlen puhelinsovelluksen:

http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-phone/google-phone-2-05-07_rc4-release/google-phone-2-05-07_rc4-android-apk-download/

Asenna ladattu APK-paketti laitteeseesi. Tämä lisää sovellusvalikkoosi uuden Puhelin-sovelluksen, jolla voit korvata aloitusnäytöllä olevan sovelluksen. Poista siis laitteen aloitusnäytöltä nykyinen puhelinkuvakkeesi ja korvaa se uudella Puhelin-sovelluksella (Phone).

Aseta puhelinsovellus oletukseksi

Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Kun nimittäin vastaanotat puhelun tai soitat, ilmestyy puhelimen oma soittosovellus silloinkin kun soitat Googlen puhelinsovelluksen kautta. Googlen puhelinsovellus pitää vielä määrittää oletussovellukseksi puheluihin. Tämä tehdään seuraavasti:

Avaa Asetukset/Sovellukset (Settings/Apps). Valitse ylälaidasta ...-näppäin ja sen alta Aseta sovellukset (Configure apps) ja sen alta sitten Vakiosovellukset (Default Apps). Lopulta löydät valinnat oletussovelluksiksi ja yksi niistä on Puhelinsovellus (Phone App). Valitse siis Puhelin-niminen sovellus (Phone) jossa näet Googlen vakiokuvakkeen.


Tämän jälkeen laitteesi on määritetty käyttämään Googlen omaa puhelusovellusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.