Pikatestissä Skype for Business for Mac

Lync päivittyi Windows-käyttäjille aikoja sitten uuteen Skype for Business-ohjelmaan. Mac-käyttäjät ovat joutuneet sinnittelemään vielä vanhan Lync-sovelluksen kanssa. Nyt kuitenkin ennakkoversio Skype for Business-sovelluksesta Mac-tietokoneille on julkaistu ja sain sen testiin. Jos haluat testata itsekin, löydät sen osoitteesta skypepreview.com, missä voit ilmoittautua testaajaksi.

Latasin ohjelman ja otin sen heti testikäyttöön. Lyhyesti kyseessä on varsin lupaava sovellus, joka on kuitenkin varsin keskeneräinen.Sovelluksessa ensimmäisenä vastaan tulee kirjautumisikkuna ja sen jälkeen uusi pääikkuna.
Pääikkunan vasen laita on osittain läpinäkyvä ja näyttää varsin mukavalta. Uuden ulkoasun lisäksi pääikkunassa seikkailu paljastaa myös toisen uudistuksen: sovellus toimii suorastaan kermaisen pehmeästi. Napsautetut alueet ja toiminnot avautuvat heti ja odottelusta ei ole tietoakaan.

Samaten kokoukset avautuvat vailla kummempia viiveitä ja toiminnot kokouksessa, kuten keskustelualueen tai osallistujalistan avaaminen tuntuivat tapahtuvan Lync-sovellusta nopeammin.

Todellisuudessa kyse ei ole ehkä suuresta nopeuden kasvusta, mutta paremmat animaatiot avattaessa toimintoja luovat tuntumaa sutjakkaasta ja sujuvasta sovelluksesta.

Käyttöliittymä oli hyvin selkeä Windows-versioon tottuneelle, pienillä eroilla. Mielenkiintoisesti sovellus toi enemmän mieleen Skype for Business-sovelluksen mobiiliversiot, mikä ei ole lainkaan huono juttu. Kokouksien käyttöliittymä oli hyvin pitkälti samanlainen mainion Windows-version kanssa.
Paljon jäi kuitenkin testaamatta. Kyseessä on esiversio, joten suuria osia käyttöliittymästä tuotti vain ilmoituksen puuttumisesta.

Testaamaan pääsee käytännössä vain pääikkunan etusivua ja kokousta, kokouksetkin piti valita erikseen ylälaidan valikosta sillä muuta käyttöliittymää niille ei ollut.Muut toiminnot uupuivat vielä, enkä esimerkiksi pystynyt selaamaan kontakteja tai aloittamaan (tai vastaanottamaan!) pikaviestikeskusteluja.

Se mikä on valmista on kuitenkin varsin lupaavan näköistä. Skype for Business Macille näyttäisi olevan mukavan näköinen ja toimiva päivitys vanhalle Lyncille ja odotan positiivisilla fiiliksillä uusia testiversioita ja lopullista tuotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.