Näin saat ilmaisen Windows 10:n heinäkuun jälkeen

Heinäkuu alkaa olla ohi ja Microsoftin tarjous ilmaisesta Windows 10-päivityksestä myös, 29.7 oli viimeinen päivä kun ilmainen Windows 10 oli tarjolla kaikille. Haluatko kuitenkin Windows 10:n ilmaiseksi? Siihen voi olla mahdollisuudet. Jopa jos et päivittänyt Windows 10:ä aiemmin!
Päivititkö aiemmin?

Helpointa on jos ehdit päivittää Windows 10:n mille tahansa tietokoneellesi sinä aikana kun Windows 10 oli saatavilla ilmaiseksi - tämä tietokone on edelleen oikeutettu päivitykseen. Tämä edellyttää että Windows 10 aktivoitiin, mutta käyttöjärjestelmä on sen jälkeen voitu poistaa tai palauttaa. Tärkeää on lähinnä että tietokoneelle on kerran asennettu tämä uusi käyttöjärjestelmä.

Jos näin on tehty, voit asentaa Windows 10:n tällaiselle tietokoneelle ja sen pitäisi aktivoitua ja voit käyttää sitä jatkossakin. Tietokoneellasi on "elinikäinen" oikeus ilmaiseen kymppiin.

Tämä oikeus ei ole siirrettävissä toiselle tietokoneelle. Lisäksi jos muutat tietokonettasi liikaa, se ei enää ole Microsoftin perspektiivistä "sama" tietokone. Kovalevyn vaihto ei pitäisi olla ongelma, mutta esimerkiksi emolevyn ja joskus näytönohjaimen vaihto voi aiheuttaa ongelmia tässä suhteessa.

Päivitys tehdään täysin samalla tavalla kun Windows 10:n ilmainenkin päivitys.

Mutta entäpä jos et päivittänyt ajoissa? Windows 10:n saa edelleen pientä kiertoreittiä.

En päivittänyt ajoissa

Jos tietokoneellesi ei päivitetty Windows 10-aikaan, joitain ovia on yhä auki. Joidenkin puheiden mukaan Windows 10 aktivoituu edelleen jos asennat sen medialta käyttäen Windows 7/8.1-avainta.

Toinen suorempi menetelmä on ladata se Microsoftilta suoraan. Windows 10-päivitys on nimittäin yhä vapaa niille jotka tarvitsevat erityisteknologiaa (näkövammaiset jne.) tietokoneen käyttämiseen. Tällä hetkellä Microsoft ei ole rajoittanut sen saatavuutta, joten kuka tahansa voi päivittää järjestelmänsä tätä kautta.

Tämän päivityksen voit aloittaa seuraavasta osoitteesta

Avautuvalta sivulta valitaan Päivitä versio nyt

Tämä lataa tietokoneellesi päivitysohjelman, joka suorittaa päivityksen. 

Ensin hyväksy (Accept) päivitys:


Päivittäjä tarkistaa järjestelmäsi yhteensopivuuden ja päivitys voi alkaa jos järjestelmäsi täyttää minimivaatimukset.Windows 10 ladataan ja asennetaan tietokoneellesi.


Tämä päivytystapa on saatavilla vielä tällä hetkellä, mutta ei välttämättä ikuisesti. Tilaisuus voi päättyä milloin vain joten jos päivitykseen aikoo, aikailu ei välttämättä ole fiksua.

Kommentit

 1. Tuosa winđows 10 :ssä on se 31 päivän aika palauttaa Win 8,1 takaisin halutessaan.

  JOs haluaakĩn kymin takaisin tuon 31 päivän jälkeen?

  Kymppin on muistaakseni tulossa iso päivitys noin kuukauden päästä!!!

  tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivityksen palauttaminen onnistuu Windowsin asetuksista tuon aikarajan puitteissa. Anniversary-päivitys on täällä jo nyt.

   Poista
 2. Moi
  Kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä, kiitos!
  Kokeilin huvikseni WIN10 päivitystä "Käyttöä helpottavia tarvitseville", mutta ei enää käynnistynyt linkkisi MS-sivulta.
  Taitaa mennä ostettavaksi, jos vielä kymppiä kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo linkki itselläni vielä toimii ja Upgrade Advisorkin latautuu sitä kautta normaalisti.

   Poista
  2. mä sain ladattua siihen asti että oltiin tilassa "asennetaan Windows 10 Odota hetki" 99% ja siihen jumittui - tähänkin kului aikaa yli 4 tuntia ... onko sulla antaa apuvinkkiä miten tosta pääsis eteenpäin ?

   Poista
  3. Jos tietokone ei reagoi lainkaan, se on pakko kylmäkäynnistää. Pidä virtanappia pohjassa kunnes kone sammuu ja käynnistä uudestaa. Oliko tämä eka kerta kun näin kävi? Jos oli, kokeile uudestaan asennusta.

   Poista
  4. nyt kolmas koeasennus menossa - kone ei hyydy vaan asennus eli kaikki muu kyllä koneella onnistui paitsi se viimeinen prosentti suoriutua.
   Kahdella aiemmalla kerralla siis molemmilla päästiin useamman tunnin odottelun jälkeen tohon tilaan jossa siinä valkealla ruudulla luki asennetaan Windows 10 Odota hetki" 99 %.

   Poista
 3. kolmannellakin kerralla hyytyi siihen 99 % - upgrader_default tiedostossa viimeinen rivi: 2016-11-11 05:16:37.359, Info Calling js function to transform state Installing: javascript:updateControls(180, "InstallProgress:71\nFakeInstallProgress:true\n")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käyn täällä yksinpuhelua mutta muutamien lisäkikkailujen jälkeen (mm. virusturvat pois jne.) niin läpi meni - kiitos ja ylistys :)

   Poista
  2. Hyvä kun ratkesi. Tämä olikin mitä olisin ehdottanut seuraavaksi, virustorjunta väliaikaisesti pois päältä. Jos se ei auta, kaikki mahdolliset ohjelmat Tehtävienhallinnasta alas ja asennusta yritetään uudelleen.

   Poista
 4. Sama vika täällä,99% menee ja sitten jumittuu asennus siihen.2 päivää siinä ja ei etene.Täytyypä yrittää vielä tuota kikkailua(kun tietäs mitä kaikkia pitäs poistaa käytöstä)asennuksen ajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllä olevien neuvojen lisäksi yksi kikka on auttanut joidenkin päivityksen muotojen kanssa. Nimittäin Windows-päivityksen aikana jos ohjelma kysyy ladataanko päivitykset Windowsiin asennuksen aikana, jätä tämä välistä. Eli asennuksen aikana ei päivityksien lataamista.

   Poista
 5. Hei! Entä jos on tämän aikarajan jälkeen tehdaspalauttanut tietokoneen? Ja on ollut windows 10 tässä läppärissä aiemmin. En myöskään löydä mistään sitä jolla windowsin voi päivittää. Osaisitko auttaa, että mistä se löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Windows 10:n jos asensi aiemmin, olet oikeutettu tuolla koneella asentamaan sen myöhemmin uusiksi. Pitäisi toimia kun vaan asennat Windows 10:n syöttämättä avaimia matkalla. Kun asennus on valmis, yhdistä nettiin ja koneen pitäisi aktivoitua. Kone tunnistetaan MS:n kannasta sen hardwaresta rakennetun id:n avulla.

   Poista
 6. mites tuon 7 päivitys 10 nyt.. palautin siskon koneelle tehdas asennuksen ja päivitin kaikki ohjelman ym winukan mut sit tuli ilmoitus et suojas ym winukan omia juttuja on loppunut ja pyytää päivittämään win 10.. voin ko päivittää vielä ilmaiseks vai maksaako tuo nyt sit jotain?? koneessa on win 7 home premium

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisen päivityksen pitäisi onnistua, lue ohjeet yläpuolelta kohdasta "En päivittänyt aiemmin".

   Poista
 7. Jos tän win 10 päivittää, niin onko tuo niinkuin "täysi" versio siitä, että tulee kaikki mitä tulee jos ostaisi win 10 kaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mitä nyt fyysistä mediaa et saa, vaan asennus tapahtuu ohjelmistollisilla keinoilla.

   Poista
 8. Päivitin ton win 10 ja ku oli ladannut nii vaati uudelleenkäynnistämistä nyt ei tuu enää näyttöön mitään kuvaa ku kone käynnistyy tai näyttö ei saa mitään signaalia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi mihin olen törmännyt on että tietokone puskee kuvaa "väärälle" näytölle, eli näytölle jota ei ole kytketty. Kokeile kytkeä erillinen näyttö tietokoneeseen jos sellainen löytyy. Jos ei, käynnistymisen jälkeen paina Windows-nappi pohjaan, pidä pohjassa, paina kaksi kertaa P-kirjainta. Odota viitisen sekuntia. Toista sitten pari kertaa.

   Jos ei auta, asennuksessa on jokin mennyt pieleen. Järjestelmän palautus tai uusi asennus.

   Poista
 9. Hei "pro velhot". Auttakaa vähän tavallista. Windows jätkää. ELI PYSTYYKÖ WINDOWS PHONE lla ajaa win10 koneeseen. -- mitkä olisi etenemis vaiheet jos asia pelittää.luulis et pelittäis ..ainakin tarkotus oli kehittely vaiheessa saada mutkattomaan toimintaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, Windows-puhelimella ei voi asentaa Windows 10:ä tietokoneeseesi. Et tarvitse tietokonetta siihen ylipäätään, voit tehdä päivityksen pelkän tietokoneen avulla.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.