Islamin imperialismi

Islamista puhuttaessa keskitytään usein miettimään Islamia eräänlaisena kulttuurina, esimerkiksi vastapainona vaikkapa kristilliselle tai länsimaiselle kulttuurille. Tämä tapa kehystää Islam on erittäin suosiollinen sille, sillä näin maskeeraamme Islamin imperialistisen luonteen.

Tai lyhyesti asian voi ilmaista näin: Islam syö kulttuureja.


Monokulttuuri korvaa monikulttuurin

Islamin ydin on kulttuureille äärimmäisen vihamielinen uskonto. Muut kulttuurit ovat Islamissa olemassa vain assimiloitavaksi tai alistettavaksi. Islamilaisten maiden omat kulttuurit ovat sen ensimmäisiä uhreja, mikä näkyykin mainiosti esimerkiksi tässä kuvassa:


Kun Islamista puhutaan yhtenä kulttuurina sen todellisuus unohtuu. Todellisuudessa Islam on jyrännyt altaan lukemattomia Lähi-Idän kulttuureita, kieltänyt niiden omat uskonnot ja monia paikallisia tapoja ja korvannut kulttuuririkkaan alueen monet kulttuurit yhdellä monokulttuurilla. Turkkilainen kulttuuri on yksi suurimmista joka on selvinnyt tähän päivään osittain, mutta monet muut eivät ole olleet niin onnekkaita.

Islam on syvästi vihamielinen erityisesti muita uskontoja kohtaan ja Islamin "vaikutuspiirissä" olevista kulttuureista uskonnolliset erityispiirteet onkin täysin pyyhitty. Islam kelpuuttaa alaisuuteen tietyt "sukulaisuskot", kuten kristinuskon tai juutalaiset (toki erityistä veroa maksavina) mutta muut uskonnot ovat sen silmissä paholaisten palvontaa, mikä on todella haram. Samalla tavalla kun kristinusko pyyhki tieltään Euroopan alkuperäiskansojen uskonnot ja korvasi ne yhdellä monoliitilla, on Islam tuhonnut Lähi-Idän uskonnot ja tavat.

Islamilla on pitkä historia muiden uskontojen pois pyyhkimisen kanssa. Valloitetun vihollisen pyhät paikat tuhotaan tai muutetaan Islamilaisiksi. Esimerkkejä tästä on niin paljon, että Moskeijoiksi muutetuista palvontapaikoista on jopa oma Wikisivunsa. Jopa Islamin pyhin paikka, Mecca on rakennettu valloitetun pakanapyhätön päälle.

Näistä kadonneista uskonnoista on konkreettisia esimerkkejä, kuten Zarathustralaisuus - muinainen alueensa valtauskonto jonka Islamilainen kalifaatti lähes hävitti. Onneksi rippeitä on selvinnyt nykypäivään asti. Hinduja Islam ei ole tuhonnut, mutta yrittänyt kyllä, erityisesti Pakistanissa, Indonesiassa ja Afghanistanissa. Lisäksi Islamin jalkoihin on jäänyt lukemattomia uskonnoksi liian pieni uskomuksia, jotka on puhdistettu historiasta.

Esimerkkejä tästä löytyy myös lähihistoriasta, kuten Bamiyanin laakson Buddha-patsaiden tuhoaminen tai Isisin taakseen jättämä kulttuuriaarteiden hautausmaa. Nämä ovat toki äärijärjestöjä, mutta ne toimivat tässä pitkälti samalla tavalla kun Islam on toiminut aiemminkin.

Me saamme, te ette

Ehkä kouriintuntuvin osoitus Islamin vihamielisyydestä muita uskontoja kohtaan, ovat Islaminuskoisten maiden loputtoman rajoitteet ja rangaistukset joilla uskonnosta luopuminen estetään. Suuri osa Islamilaisista maista ei salli käännytystyötä, mutta samalla lähettää omia saarnaajiaan valtion rahoilla ulkomaille.

Myöskään Islamista eroamista ei katsota hyvällä. Virallisesti uskosta lähteminen eli apostasia on rikos 23:ssa maailman 49:stä Islaminuskoisesta maasta.


Niissäkin maissa missä varsinaista lakia suorasta uskosta luopumisesta ei ole, lähtijää voidaan rangaista ankarasti muiden lakien kautta. Esimerkiksi kääntämällä uskosta luopuminen jumalanpilkaksi, kuten kävi Indonesiassa Alexander Aanille. Kuwaitissa taas apostasia on sinällään laillista, mutta uskostaluopunut voidaan viedä perhetuomioistuimeen jossa hänen omaisuutensa tai perintönsä voidaan riistää häneltä.  Todellisuudessa uskosta luopuminen voi siis johtaa rangaistuksiin valtaosassa Islamilaisesta maailmasta.

Vaikka laki ei rankaisisi, yhteiskunta usein rankaisee. Esimerkiksi Egyptissä peräti 84% väestöstä kannattaa kuolemantuomiota apostasiasta ja tämän asenteen kanssa oikeus otetaan joskus omiin käsiin. Virkavalta usein ummistaa silmät vääräuskoisten tai uskosta luopuneiden ahdistelulle tai osallistuu tähän kuten on käynyt toistuvasti esimerkiksi Egyptissä tai Afghanistanissa.

Islamin luonne näkyy tässä vahvasti. Me saamme tulla teidän taloonne kertomaan uskostamme, te ette tule meille. Te voitte kääntyä, jos joku meistä kääntyy, tapamme sen.

Eikö Kristinusko ole yhtä perseestä?

Islamia puolustetaan usein kertomalla miten kristinusko on tehnyt kamalia asioita ja piti väkisin tuoda nykyaikaan. Tämä on kuitenkin kun puolustaisimme murhaajan vapauttamista, koska toinen murhaaja vapautettiin - ja emme mainitse miten jälkimmäinen on jo istunut tuomionsa ja ensimmäinen ei ole.

Islamin epäyhteensopivuus nykypäivän kanssa on myös kokonaan eri luokkaa kun kristinuskon. Kristinuskolla on vielä paljon tekemistä nykypäivän arvomaailman saavuttamiseksi, sen pronssikautiset ajatukset esimerkiksi seksuaalisuudesta ovat ehdottoman vahingollisia, tätä ei voi kieltää.

Homoihin suhtautuminen on yksi hyvä esimerkki tästä. Kristinuskon perintönä länsimaissa on tiettyä homovastaisuutta ja oikeastaan jokainen kirkko vastustaa homojen avioliitto-oikeutta. Islaminuskoisissa maissa homoseksuaalinen käytös on kuolemanrangaistuksen arvoinen.

Nämä eivät ole verrattavia asioita, toinen tahtoo kieltää ihmisiltä oikeuksia, mikä on toki väärin, mutta ihmisten tappaminen on äärettömän paljon enemmän väärin. Emme puhu edes saman asteikon asioista enää.

Naisten asema on toinen minkä voisimme nostaa esiin. Toki kristinuskossa nainen esitetään perheen kakkoshahmona miehen alapuolella, mutta entäpä Islamissa? Islamissa nainen ei ole miehen arvoinen teologisesti, eikä monissa maissa myöskään laillisesti. Naisten tehtävä on olla noudattaa miehen tahtoa ja olla näkymättömiä.


Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon lisää. Aviorikos ja ero ovat tuomittavia asioita, mutta niistä päästään yli. Monissa Islaminuskoisissa maissa aviorikos tietää kuolemantuomiota ja erokin onnistuu monesti vain jos mies sen tahtoo. Kristinuskoisissa maissa alkoholin ja päihteiden käyttöä pidetään pahana jos se tehdään liiallisuuksiin, Islam taas kieltää alkoholin käytön ja sen juomisesta voi seurata jopa tuomio joissain maissa.

Toki Kristinusko sen äärimmäisissä muodoissaan on vaarallinen ja kammottava, mutta tämän päivän Kristinusko ei ole tuollainen. Tämän päivän Islam on. Se on imperialistinen, seksistinen, homovastainen, monokulttuuri joka on vähä vähältä niellyt ja tuhonnut alueensa muut kulttuurit. Sen vastustaminen ei ole mitään fobiaa, sen enempää kun fasismin vastustaminen ei ole rasismia.

Suomeenkin ollaan puuhaamassa suurmoskeijaa. Se tuskin tulee jyräämään meitä ja kulttuuriamme altaan, mutta se ei tarkoita ettei se haaveilisi siitä.

14 kommenttia:

 1. Kristinusko on kyllä vähintään yhtä väkivaltainen kuin Islam. Kristityt harjoittavat jatkuvasti henkistä ja fyysistä väkivaltaa monia ryhmiä kohtaan (Homot, Lesbit, vanhojen uskontojen edustajat eli pakanat, wicat, luonnon uskonnot, Buddhalaisuus, Juutalaiset jne. Jatkuvia syytöksiä satanismista ja perkeleen palvomisesta. Lisäksi valtakristityt ovat tuhonneet monia vanhempia kristinuskon muotoja (Kataarit).

  Tiedemiehiä, noitia jne on vainottu rankasti. Samoin myös mm. parantajia. Myöskään ns. suoria Jumalyhteyksiä virallisen kirkon ohi ei ole sallittu jos se on kyetty estämään. Väkivallan määrä on valtava eli mitään syytä ns. Kristinuskon puolustamiseen ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappi, voisitko antaa muutaman esimerkin kristillisten harjoittamista terroriteoista kristinuskon nimeen tällä vuosituhannella? Aihe sinänsä kiinnostaa, mutta en ole löytänyt luetteloa näistä veretseisauttavista terroriteoista.

   Voitko siis auttaa?

   Poista
  2. Niinpä juuri, minäkin pelkään mennä kaupungille sunnutaisin, koska siellä aivan varmasti saisiin turpaani niin että tukka lähtee kirkostatulijoilta. Elämä kirkosta eronneena on todella vaarallista Suomessa.

   Poista
 2. Suurmoskeija on vain yksi pieni askel monista, joilla pyritään Suomikin alistamaan islamin alle, lopullisena päämääränä tietenkin yli 90% muslimienemmistö, Suomen lain korvaaminen sharialla jne. Moskeijan rakentaminen tulisi kieltää aivan samoin perustein kuin haluttaisiin kieltää Venäjää perustamasta sotilastukikohtaa Vantaalle, lentoaseman viereen. Moskeijakin on sotilastukikohta, jihadisteille.

  VastaaPoista
 3. Kristin usko on tuhonnut mm. Amerikan intiaanit. Intiassa on myös tapettu paljon kristinuskon nimiin. Muslimeja vastaan tehdyt Ristiretket ovat myös olleen suosittuja. Arhi Kuittinen on kirjoittanut paljon kristittyjen väkivallasta Suomalaisia kohtaan.

  https://finnsanity.blogspot.fi/

  Kristinusko on viety kaikkialle väkivallan voimin (sekä henkisen että fyysisen).

  "Kristityt ovat vainonneet runsaasti myös toisiaan historiansa aikana. Ristiretket innostivat hyökkäykseen myös kristittyä Konstantinopolia neljännen ristiretken aikana vastaan vuonna 1204. Katolisen kirkon piirissä oli inkvisitio kerettiläisesti ajattelevia kohtaan. Ranskassa katolilaiset vainosivat 1500-luvulla hugenotteja[20], minkä johdosta suuri osa Ranskan protestanteista pakeni Saksaan, Englantiin ja Alankomaihin. Englannissa alettiin Uskonpuhdistuksen jälkeen puolestaan vainota katolilaisia. 1500–1600-luvut olivat Euroopassa katolisten ja protestanttien välisten uskonsotien aikaa. Suurimpana tämän kauden sotana oli kolmikymmenvuotinen sota 1600-luvun alkupuolella. Uskonnonvapautta ei ollut, vaan kunkin maan hallitsija määräsi uskonnon harjoittamisesta."
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristittyjen_vainot

  Kristityt ovat myös tappaneet valtavasti toisia kristittyjä pientenkin teologisten syiden takia eli väkivalta ei rajoitu pelkästään muihin uskovaisiin.

  Viime aikaisia kristittyjen tekemiä joukkoteurastuksia on Irakin tuhoaminen ja myös sodat muslimien kesken. Iranin ja Irakin välinen sota oli kristittyjen järjestämä.

  Nyt kun tietoisuus kristittyjen toimista pikkuhiljaa leviää niin niihin voidaan puuttua helpommin.
  http://markhumphrys.com/christianity.killings.html

  https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism

  Kristitty terrorismi on hyvin lähellä. Itseäni on myös uhkailtu ja vainottu kristittyjen toimesta, mm. naisten oikeuksien puolustamisen johdosta (kannatan naisten oikeutta aborttiin). Keltään muulta taholta en ole koskaan saanut uhkauksia paitsi kristittyjen toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Internetti on pullollaan tarinoita kristittyjen raakuudesta. K

   https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_violence

   https://www.youtube.com/watch?v=F0p2HvG2wng

   https://www.youtube.com/watch?v=kVq8HYtIvkg

   Tiedeihmisiä uhkaillaan jatkuvasti. Mm. evoluutin opista. Lisäksi kristityt uhkailevat tutkijoita, jotka tutkivat biotekniikkaa (mm. geenitekniikka). Tätä riittää vaikka kuinka paljon. Kristin usko tuntuu mukavalta aluksi mutta kun siihen syventyyy niin ainakin käytännön kristinusko on hirvittävää.

   Poista
  2. Hyvä Kappi, kertomuksesi on todella kummallinen, minua kukaan kristitty uskova ei ole koskaan uhkaillut. Sinun on täytynyt tehdä jotakin todella merkittävää, kun olet saanut heitä niin paljon ärsytettyä.

   Enemmän minua huolestuttavat muslimiterroristit, heitä kun ei tarvitse edes ärsyttää. Hehän ajavat rekalla väkijoukkoon ihan ilmankin, todistetusti.

   Poista
 4. Väkivaltaa tehdään monen Jumalan nimeen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_violence

  Muslimit harjoittavat myös väkivaltaa.
  http://www.answering-islam.org/Authors/Arlandson/ten_reasons.htm

  Käsittääkseni kaikki uskonnot on valjastettu väkivallan lähettiläiksi vaikka ne vannovat Rauhan ja väkivallattomuuden nimeen. Heti kun järki heitetään ulos niin tulee mahdottomaksi pyrkiä Rauhaan, koska uskomukset toimivat vain niin kauan kuin Kansa pakotetaan uskomaan. Nyt Internetin aikakautena valheet paljastetaan ja sota vallitsee niin kauan, että kaikki on poltettu tulessa. Jäljelle jää vain tuhkat.

  Sellaista Uskontoa ei ilmeisesti pysty tekemään, mikä olisi oikeasti hyvä. Yleensä uskonnon pintarakennetta kun raaputetaan , niin jäljelle jää hirvittävä väkivaltakoneisto, joka on kammotus rakastavalle Jumalalle.

  Ateismikaan ei ole pystynyt tuottamaan pidempiaikaisesti hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillain uskonnoilla on helpompi perustella väkivaltaa kuin toisilla. Uskonnon opeilla on merkitystä, eikä uskontoja voi pistää samalle viivalle yhtä vaarallisiksi ympäristölleen.

   Ääriesimerkkinä mainitsen jainalaisuuden. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jainalaisuus
   "Elämää kunnioittaakseen jainalaiset askeesimunkit saattavat pitää kasvojensa edessä suojaa välttyäkseen nielemästä pieneliöitä. Jotkut lakaisevat tietä edessään, jotteivät tappaisi muurahaisia ja muita eläimiä."

   Jainalaisuudella olisi erittäin vaikea perustella mitään väkivaltaa. Myös esimerkiksi paljon isommalla uskonnolla budhalaisuudella ei ole juuri koskaan perusteltu väkivaltaa.

   Poista
 5. https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp/2016/05/16/are-muslim-countries-more-violent/?utm_term=.1da5ab695a4e

  http://foreignpolicy.com/2016/06/14/if-islam-is-a-religion-of-violence-so-is-christianity/

  VastaaPoista
 6. Islamin uskonnon inspiroimia terrori-iskuja on ollut vuoden 2001 syyskuun jälkeen yli 30.000 ja niissä on kuollut satojatuhansia ihmisiä. Kristinuskon inspiroimia murhia ei ole ollut tietääkseni ainoatakaan (ja Breivik ei kelpaa vastaesimerkiksi - hänen motiivinsa ei ollut kristinusko). Millä perusteella kristinusko on siis yhtä väkivaltainen kuin islam?

  http://ibnmatti.blogspot.fi/2017/01/30000-islamilaista-terrori-iskua-15ssa.html

  The Religion of Peace blogi pitää kirjaa kaikista maailman terrori-iskuista:

  http://www.thereligionofpeace.com/

  VastaaPoista
 7. Kristityt tekevät jatkuvasti julmia iskuja muslimeja kohtaan. Tällä hetkellä kristityt pyrkivät hajoittamaan muslimivoimat.
  http://www.khilafah.com/france-still-insists-on-enslaving-africa/

  Muslimien tavoitetta yhdistää voimansa ei hyväksytä vaikka kristityt valtiot ovat yhdistäneet voimansa. Muslimien voimat ovat paljon hajaantuneempiä ja heiltä puuttuu lähes täysin perinteinen sotilaallinen voima. Tästä johtuen taistelut on pitänyt viedä länsimaiden sisälle, koska muslimeilta puuttuu kyky haastaa länsimaat sotilaallisesti.

  Kristityt harjoittavat jatkuvaa henkistä väkivaltaa muita uskontoja kohtaan. Jatkuvasti syytetään Satanismista muusta ikävästä.

  Vatikaani on jatkuvasti vainonnut tiedemiehiä jo antiikin ajoista lähtien. Lisäksi islamin nykytila on kristittyjen aiheuttamaa. Kristityt tuhosivat islamin edistyneen sivistyksen ja tekivät siitä sen nykykaltaisen. Aikaisempina aikona Islam oli paljon vapaamielisempi mutta kristityt toteuttivat salaisilla operaatioillaan sen, että islam muuttui sen nykytilaan, joka ei ole kovinkaan vapaamielinen islamin ilmentymä.

  Aikanaan islam oli edistyksellinen matematiikan ja tieteen saralla. Huomattavasti eurooppaa edellä.

  VastaaPoista
 8. Islamin käsite Rauhan uskontona tulee siitä, että islamin omalla alueella on Rauha. Islam on jatkuvassa sodassa vääräuskoisia vastaan vääräuskoisten alueella. Ihmiset sekoittavat nämä asiat. Kristityt ja mm. Kapitalismi toimivat suurin piirtein samoin. Jatkuva sota on käynnissä niin kauan kuin uskonnon omat määritelmät toteutuvat. Kristinuskon tapauksessa Jeesus tulee uudelleen ja tuo Rauhan. Tässä on tietysti se ongelma, että Jeesus tuskin tulee koskaan eli konflikti kestää ikuisesti.

  VastaaPoista
 9. Todellinen taistelija
  http://naurunappula.com/1158417/global-liberation

  VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.