Näin asennat Resurrection Remix Androidin Galaxy S3-puhelimeen

Vanha sotaratsuni Galaxy S3 (i9300) on edelleen hauska laite. Sen teho juuri ja juuri riittää nykypäivän käyttöön, mutta käyttöjärjestelmä on pahasti vanhentunut. Koska Cyanogen on kuollut, päätin kokeilla jotain uutta: Resurrection Remix-käyttöjärjestelmää.

1. Asennuksen valmistelu

1. Samsung Galaxy S3-puhelimen, johon on asennettu Custom Recovery. Jos puhelimesi ei vielä ole rootattu ja muuten valmisteltu, tsekkaa ohjeeni Cyanogenmodin asentamiseen ja käy läpi sen vaiheet 1-4.

2. Tarvittavat ohjelmat eli:


2. Kopioi ja buuttaile

Kopioi muistikortille äsken ladatut tiedostot ja laita muistikortti puhelimeesi. Voit myös siirtää tiedostot puhelimen muistiin. Sammuta puhelin ja käynnistä se Recovery-tilaan. Tämä käy näin:
  1. Pidä pohjassa virtanäppäintä, ääntä ylöspäin ja kotinäppäintä kunnes Samsung-logo tulee näkyviin.
  2. Kun logo näkyy, vapauta virtanappi, pidä muut edelleen painettuna.
  3. Vapauta kaikki kun Teamwin-logo näkyy.

3. Tyhjää ja asenna

Tyhjennä puhelimen tiedot (wipe data/factory reset, sekä Advanced/Wipe Dalvik cache). Jos rohkealta tuntuu, voit alustaa koko puhelimen, mutta muista että se poistaa myös asennustiedostot joita tarvitsemme. Älä siis formatoi laitetta jos asennustiedostot ovat laitteen sisäisessä muistissa, tyydy pyyhintään.

Valitse sitten Install ja etsi Resurrection Remixin zip-tiedosto. Valitse vielä toisen tiedoston flashaus ja valitse siihen gapps-paketti. Aloita asennus ja odota. 

Asennuksen jälkeen valitse uudelleenkäynnistys (reboot) ja puhelin käynnistyy pitkän odottelun jälkeen aloitussovellukseen:


Kun aloituksen vaiheet on läpikäyty, käytössäsi on Resurrection Remix-käyttöjärjestelmä kaikkine herkkuineen. Lopputulos on yllättävänkin toimiva. Galaxy S3:n ikä tuntuu toki jo, mutta perustoiminnot toimivat hyvin, varsinkin jos et jatkuvasti käytä suurta määrää ohjelmia kerralla.


Käyttöjärjestelmässä tulee mukana Cyanogenistä tuttu Trebuchet-aloitusohjelma ja muutamia varsin mielenkiintoisia lisäohjelmia ja asetuksia. Mukautusvaraa on myös melkoisesti ja teemoja vaihtamalla laitteen ulkoasua saa oletuksesta mukautettua varsin pitkälle.


Resurrection Remix onkin sangen miellyttävä ja moderni Android-toteutus ja voin suositella ainakin oman testini perusteella sitä antamaan lisäikää Samsung Galaxy S3:lle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.