Sipilä on (yhä) kansallinen häpeä

Tiedätte jo rutiinin tässä vaiheessa, Sipilä-niminen farssi on jatkunut jo tarpeeksi pitkään, mutta jostain syystä sen annetaan jatkua entisestään. Juha Sipilä on häpäissyt itsensä ja osoittanut olevansa tehtäväänsä täysin sopimanton.
Lue eteenpäin jos haluat tietää miksi tällä kertaa. Sekin että joudun sanomaan "Tällä kertaa" kertoo jo myös vähän miten surullisesta ilmiöstä tässä on kyse.

Tämän kesän tärkein journalistinen teko tuli äskettäin Seuran Jarno Liskiltä, joka kirjoitti perustavanlaatuisen ja kylmäävän selonteon Pääministeri Juha Sipilän omaisuuden alkuperästä. Jos et vielä ole lukenut, mainio artikkeli on pitkä ja hieman sekavakin, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen. Lue se nyt.

Koomikko Ilkka Kivi tiivisti asian varsin taidokkaasti näin:
Seurassa julkaistiin tänään erittäin kattava artikkeli, jossa selostetaan tarkasti pääministeri Juha Sipilän liikemiesvuosien pinttynyt tapa ottaa veronmaksajien rahat ja jakaa ne kavereiden kesken. (Löytyy kommenttikentän alusta.). 
Pääministerinä Sipilä on luonut systeemin, jossa useamman miljardin arvosta valtion omistamia osakkeita siirretään valtion kehitysrahasto Vaken myytäväksi. Niistä saatavilla tuotoilla on tarkoitus rahoittaa mm. Sipilän kavereiden biotalousfirmoja ja niiden käyttöön eduskunnalla ei ole mitään sanottavaa, vaan niistä päättää yksin hallitus. 
Tiivistys: Juha Sipilä on vuosia pumpannut kavereidensa kanssa sinun rahojasi omiin taskuihinsa ja nyt pääministerinä hän tekee samaa täysin ennätysmäisessä mittakaavassa ilman demokraattisen päätöksenteon häivääkään.
Alkuperäinen päivitys löytyy täältä:


Jarno Liskin artikkeli on todella kylmää kyytiä pääministerillemme. Sen paljastukset tuovat konkreettisesti esille sen miten läpeensä korruptoitunut loinen Sipilä on. Jos hänellä olisi minkäänlaista kunniallisuutta, hän eroaisi. Tämä kähmintä on sitä luokkaa ettei hänen mittaluokkansa miehellä pitäisi olla mitään asiaa olla eduskunnassa, saati sitten sen pääministerinä.

Keskustan edustajat ja jäsenet, ette te voi todella olla näin sokeita tälle rappiolle keskuudessanne että tällaisen miehen annetaan jatkaa. Te olette se kivijalka jonka ansiosta Sipilä istuu maamme käytännössä suurimmissa saappaissa. Teillä on myös valta pudottaa hänet alas tuolta istuimeltaan. Onnistuitte pesemään kasvonne vaalirahakohun jälkeen, mutta montako Sipilää Keskusta kestää ennen kun mainetta ei voi enää pelastaa? Tiedämme jo että kepu pettää aina, mutta tarvitseeko siitä muistuttaa näin konkreettisesti?

Juha Sipilä itse, nämä paljastukset kertovat meille jo ettei sinulla ole minkäänlaista häpeää, joten kunniallisuuteesi vetoaminen tuskin toimii. Tiedämme luonteesi ja millainen ihminen olet. Jos kuitenkin kunniallisuutta löytyy, edes vähän, tiedät mitä sinun on tehtävä: eroa. Sinun on jätettävä paikkasi oman ja puolueesi uskottavuuden nimissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.