Tältä näyttäisivät Nokian peruspuhelimet tänä päivänä

Visioin aiemmin miltä Nokian älypuhelimet näyttäisivät Tänä Päivänä. Tänään jatkan samaa aihetta esittämällä joukon Nokian klassisia vähemmän älykkäitä puhelimia ja miettimällä miltä ne voisivat näyttää nykypäivän laitteina.

3310:n HMD modernisoi jo, matkataan taas hypoteettiseen maailmaan ja katsotaan miltä muut Nokian peruspuhelimet voisivat näyttää nyt.Nokia 1616

Aloitetaan suhteellisen uudella mallilla. Vuonna 2009 julkistettu 1616 oli yksi Nokian edullisia perusmalleja. Älypuhelimeksi kuviteltuna sen muotokieli tuottaisi jotain tällaista:
Laitteen näyttö on alkuperäisen laitteen muotoja mukaellen tehty kaartuvaksi. Laitteen reunat ovat monia älylaitteita paksummat, tavoitteena luoda mahdollisimman luontevasti käteen istuva puhelin, kuten alkuperäisessä 1616-mallissakin.

Nokia 3210

Ennen legendaarista 3310:a oli sen edeltäjä, pingismailamuotoinen 3210.
Alkuperäiset painikkeet on säästetty sellaisinaan, mikä luo puhelimesta hauskan yhdistelmän uutta ja vanhaa. Pingismailamuodosta luovuin ja ikäänkuin katkaismaan mailan varren, näin säilyttäen alkuperäisen laitteen tyyliä, muotoa säilyttämättä.

Nokia 3710

Yksi Nokian onnistuneimpia simpukkamalleja, 3710 ei ehkä ole legenda, mutta silti suhteellisen ikonen laite. Sen modernisointi voisi näyttää tältä:
Näppäinten sijaan simpukan alalaidassa näkyy toinen näyttö. Ylempi näyttö sisältää ilmoitukset ja on perinteisen neliömäinen ja siltä käytettäisiin sovelluksia. Alempi näyttö taas toimii sovellusten käynnistimenä ja kirjoitettaessa tällä näytöllä näkyy näppäimistö.

Nokia 8210

Yksi Nokian varhaisimpia tyyli-ikoneita on ehdottomasti 8210, joka ansaitsisi päästä nykypäivään.
Uusioversio 8210:sta säilyttää alkuperäisen estetiikan, mutta lisää siihen kosketusnäytön.

Nokia 8910i

Yksi myös varhainen tyyli-ikoni Nokialta joka saisi tulla tuoduksi nykypäivään.

Tässä mallissa säilytin alkuperäisen mallin lähes kokonaan, malliin lisättiin vain kosketusnäyttö jonka laitteen liukuva kuori osittain peittää.

Kamalia?

Valtaosan alkuperäinen muotokieli istuu nykypäivään hieman heikosti, mutta ainakin mallit olisivat ainutlaatuisen ja poikkeavan näköisiä. Mitä mieltä, pitäisikö Nokian modernisoida muitakin klassikoitaan älypuhelimiksi vai jatkaa Applen ja Samsungin sanelemien suunnittelutrendien seuraamista kuten kaikki muutkin tekevät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.