Salaliittoteoriani Postin tilanteesta

Postia tai Itellaa on johdettu todella oudosti viime ajat. Outous on kuitenkin vain outoa jos asiaa ajattelee vääristä lähtökohdista. Postia ei yritetä johtaa toimivaksi yhteiskunnan osaksi, vaan jotain aivan muuta.

Postia ollaan yhtiöittämässä ja yksityistämässä, kuten on jo tehty monille muillekin valtionyhtiöille. Tähän suunnitelmaan kuuluu ensin tehdä yrityksestä huonosti kannattavan näköinen täysin idioottimaisilla linjavedoilla, näin myyntihinta saadaan mukavan matalaksi ja yritys on helppo nostaa kannattavaksi. Toisekseen firmasta pitää tehdä vihattu ettei kansa hermostu.

Postissa menee jänniä. Seuraavana vien teidät mukaan spekulatiiviseen salaliittoteoriaani Postin tai Itellan tilanteesta ja tulevaisuudesta.Posti on yritys jonka pitäisi olla fantastisen kannattava. Kirjepostin määrä ehkä on romahtanut, mutta samalla paketteja tilataan ja liikutellaan enemmän kun koskaan. Posti on kuitenkin hinnoitellut itsensä ulos tästä ja yksityiset ovat napanneet markkinaa. Verkkokauppojen on monesti halvempi lähettää paketit yksityisillä lähetysfirmoilla ja yksityishenkilö pääsee halvemmalla menemällä R-kioskille ostamaan Ärräpaketin.

Sen sijaan että Posti kunnolla kilpailisi näiden kanssa erilaisilla tehostuksilla ja helpotuksilla, Posti näpertelee. He keksivät tehdä postimiehistä ruohonleikkaajia ja tekevät palvelustaan huonompaa hävittämällä koko myyntipisteverkostonsa.

Postin palveluhuononnukset ovat tehneet siitä enemmän ja enemmän kansan vihakin. Postia katoaa ja jakelu viivästyy tarpeettoman pitkään, eikä tiistaisin saa postia ylipäätään - edes yritys ellet maksa tuhansien kiristysmaksua.

Sitten viimeisimpänä Posti päätti kiertää lakia ja väänsi väkisin kaikki jakajat työehtosopimukseen joka on puhdas vitsi. Palkat romahtivat ja yötyölisä käytännössä poistuu kokonaan.

Ja näin Posti on myyntikunnossa. Yhtiöitetty helppoa myymistä varten, johdettu idioottimaisesti joten paperilla tulokset eivät ole kovin hyvät mutta voivat parantua radikaalisti pienelläkin järkevällä johtamisella. Lisäksi Postista on tehty vihattu, niin palvelun heikkouteen ja hintaan ärsyyntyneen kansan, kun esimerkiksi työehtoshoppailulla vihastetun AY-liikkeenkin silmissä.

Posti on matkalla kohti yhtiöittämistä ja myyntiä. Ja kuten Caruna ja Digia, myynnin jälkeen yritys muuttuu yhtäkkiä voitolliseksi, onhan sillä luonnollinen monopoli hallinnassaan. Valtio saa kaupasta huonon hinnan ja kansa maksaa pussistaan vuosia.

Kommentit

 1. Olen ollut samoilla linjoilla jo vuosia, ja noin vuosi takaperin itse omassa blogissani kirjoittelin tällä tavoin (http://jipostus.blogspot.fi/2016/09/posti-itsekeskeinen-johto-ajaa-koko.html)
  Sattumaako? Enpä usko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kieltämättä ollut suht selvää Itella-nimestä alkaen. Nyt se vaan alkaa olla päivänselvää ja tilanne on niin sanoaksemme niskassa. Jos myyntiä aiotaan, se tehdään tämän hallituksen alaisuudessa.

   Poista
 2. Miksi valtio haluaa saada mahdollisimman huonon hinnan myymästään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syitä polkumyyntiin on monia. Esmes kavereille myytäessä hinta voi tipahtaa, erityisesti jos myynnistä vastaaville poliitikoille luvataan myöhemmin rahakkaita pestejä johtokunnissa.

   Toinen taas on että tiedetään ettei kansa hyväksy hyvinvoivan liikelaitoksen myyntiä. Sen arvoa ja toimintakykyä täytyy kolhia kunnes myynti on poliittisesti mahdollista. Monille poliitikoille ei ole oleellista miten paljon myynnistä saadaan, vaan että valtio ei saisi omistaa mitään.

   Poista
 3. Myydään hyville veljille halvalla?!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.