Turku toi terroripelon Suomeen

Olemme kaikki todennäköisesti tietoisia siitä mitä Turussa tapahtui tänään, eli 18.8.2017. Tapahtumista ei kirjoitushetkellä ole kaikki tiedossa mutta se mitä tiedämme ei näytä hyvältä.

Käytäntö

Lähi-Itäisen oloinen mies puukotti Turun keskustassa kahdeksaa, joista kaksi menehtyi vammoihinsa. Faktat eivät ole vielä pöydällä, mutta tornihuhut leviävät ja iso T on mainittu: terrorismi. Emme tässä vaiheessa vielä tiedä oliko kyseessä terroria vai mielettömyyttä, mutta sillä ei oikeastaan ole väliä.

Nimittäin jos jotain todella radikaalia ei paljastu, tämä tulee monen mielessä olemaan se hetki kun Islamilainen terrori rantautui Suomeen. Sellaisena tämä myös pysyy osoittautuivat faktat lopulta terrorin tai hulluuden puolelle. 

Jos ei muuta, tämän jälkeen on hankalampi sanoa Ei meillä Suomessa. Ajatus iskuista lakkasi olemasta mahdottomuus. Terrorin pelko rantautuu tämän myötä keskuuteemme ja on nyt osa kulttuuriamme hyvässä ja pahassa.

Teoria

En itse usko tämän olleen minkään terroristijärjestön tekosia. Teko jättää mielestäni kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on ettei mitään terrorikulmaa löydetä, kyseessä oli riita, psykoosi, vikaan mennyt ryöstö tai jotain vastaavaa.

Toinen vaihtoehto on terroriteko tai viharikos jonka takana on radikaalisoitunut maahanmuuttaja. Ei terrorijärjestön jäsen, mutta joku joka seuraa terrorijärjestöjen propagandaa ja on sitä kautta omaksunut mielettömän maailmankuvan. Hänellä tuskin on näiltä järjestöiltä tukea, ei ainakaan henkistä tukea enempää.

Lopputulos

Tämä hetki on surullinen. Esitän syvimmät osanottoni surmattujen omaisille ja ystäville. Se ei ehkä merkitse paljoa, mutta muuta en voi heidän hyväkseen. Toivon nopeaa paranemista selvinneille uhreille ja heille sekä muille teot todistaneille toivon voimia ja jaksamista.

Elämme muuttuneessa maassa. Kysymys nyt on lähinnä kuinka paljon muuttuneessa. Onko terroritekojen portit avattu ja lisää seuraa? Tulemmeko näkemään kostoiskuja tähän tekoon liittyneille tai liittymättömille? Seuraako tästä lisäuskottavuutta äärioikeistolle?

Vai oliko tämä kuitenkin vain yksittäinen kamala tapahtuma josta ei seuraa mitään merkityksellistä.

Tähän en usko. Maailmalle on jo levinnyt ajatus hyökkääjän huutaneen Jumala on Suurin. Sen jälkeen on vaikea uskoa tilanteen olevan hallittavissa.

Kommentit