Ohiossa aiotaan kieltää kehitysvammaisten sikiöiden keskeyttäminen

Yhdysvalloissa on meneillään jotain mitä voi olla vaikea uskoa: Ohiossa halutaan kieltää Down-syndroomaa sairastavan sikiön abortointi. Perustelut ovat sitä samaa tuttua, mutta tällä kertaa mennään kyllä altaan syvässä päässä.

Raskauden keskeyttämisen rajoittaminen on yksi monien jenkki-konservatiivien ykköshankkeita. Raamattuvyöhykkeellä aborttiklinikat ovat harvassa kiitos vuosikausia jatkuneen kampanjoinnin ja abortteja tekevien lääkärien ahdistelun ansiosta.

Tässä vanhassa abortin pahuutta huutavassa linjassa on kuitenkin luonnollinen kyllästymispiste. Argumentit on jo kuultu ja oikeudessa kokeiltu, aborttia ei saada kiellettyä lailla vaikka kuinka yritetään.

Joten uusi tulokulma tarvitaan. Nyt oikeutta raskaudenkeskeytykseen halutaan rajoittaa sikiön terveyden perusteella. Tarkkaanottaen geneettisen terveyden, Ohiossa nimittäin halutaan nimenomaisesti kieltää raskaudenkeskeytys jos sikiön todetaan olevan Downin syndrooma. Vastaavia lakeja on "menestyksekkäästi" implementoitu Indianassa ja Pohjois-Dakotassa. Niiden tapaisesti, Ohion laki näyttäisi olevan suunnattu erityisesti lääkäreitä vastaan, sillä se tuomitsee nimenomaan abortin suorittamisen (tai vain sen yrittämisen) naiselle, jonka sisällä kehittyvällä lapsella on tai saattaa olla Downin syndrooma. Muissa osavaltioissa on myös kielletty sikiön keskeyttäminen myös mm. sikiön rodun tai sukupuolen perusteella.

Vihaan sitä kun ihmiset lukevat ajatuksia miettiessään mikä kutakin motivoi, mutta tässä on hankala olla spekuloimatta. En nimittäin usko tällä olevan mitään tekemistä Down-lasten suojelussa tai suvaitsemisessa, sillä osavaltiossa ei olla aikeissa tehdä mitään auttaakseen vanhempia joilla on näitä erityistarpeita omaavia lapsia. Vain kieltää Down-lapsen keskeyttäminen.

Laki ei mitenkään myös huomioi sitä mikäli joku muista syistä tahtoisi keskeyttää raskauden. Jos lapsella todetaan Downin syndrooma, raskauden keskeyttämisestä tulisi lain alla rikos. Jos aiot keskeyttää raskautesi, pidä huoli ettei lastasi tarkisteta millään tavalla, sillä pelkkä epäilys Downin syndroomasta riittää tekemään keskeytyksestä laittoman.

Nämä epämääräisyydet tai tämän seurauksena rikkoutuvat perheet eivät ole kuitenkaan lainsäätäjien ongelma. He haluavat rajoittaa aborttioikeutta ja ovat viimein keksineet väylän jolla se voidaan tehdä ihmisoikeuksiin vedoten. Ovelaa ja sairasta.

Toki Downin syndroomaa sairastavilla on oikeus elää, vakavasti vammautunut lapsi on helposti kuoleman suudelma vanhempiensa parisuhteelle ja heidän muiden lastensa mahdollisuuksille saada minkäänlaista lapsuutta. Se ei ole jotain mihin ihmisiä pitäisi pystyä pakottamaan.

2 kommenttia:

 1. 8. Abortista.
  Eräässä amerikkalaisessa tutkimuksessa 750 amerikkalaista hypnotisoitiin siihen tilaan, missä he olivat vähän ennen syntymää. He sanoivat kaikki olevansa henkimaailmassa. Tutkimuksessa paljastui myös, että sikiö saa henkiruumiinsa vähän ennen syntymää, syntymän aikana tai syntymän jälkeen. Olen sitä mieltä, että sikiö on ennen henkiruumiinsa saamista pelkkä äidin elimellinen osa, ei "elävä sielu", ja sen poistaminen on pelkkä kirurginen toimenpide. Silloin kun abortti yleensä on vielä mahdollista tehdä, se on siis pelkkä kirurginen toimenpide, ei lapsen murha.
  30. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi
  Tämä on suurin käsky ja se sisältää kaiken lain ja profeetat, mutta sitä ei noudata kukaan. 30 000 veljeä ja sisarta kuolee maailmalla päivittäin nälkään ja heitä ei rakasta kukaan. Sanassa sanotaan lisäksi että joka rikkoo yhtä käskyä vastaan on syypää kaiken Mooseksen lain myös käskyn Älä tapa rikkomiseen, eli me olemme syypäitä kaikki kaiken rikkomiseen. Ainoaksi keinoksi jää silloin se mitä Jeesus sanoo, että Minun armossani on teille kyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypnoosilla ihmisen saa paljastamaan kaikennäköistä mitä ei ole tapahtunut jos hypnotisoija johdattelee. Mutta ei, hypnoosi ei ole luotettava tutkimusmenetelmä, varsinkin kun sillä yritetään purkaa muistikuvia ajalta jolla meillä ei ole muistikuvia. Haluaisin kylläkin nähdä tuon tutkimuksen, jos kehtaat linkittää.

   Mutta jos se on mielestäsi uskottava tutkimus, muista myös että hypnotisoijat ovat "onnistuneet" palauttamaan ihmisiä edellisiin elämiinsä. Tämä olisi vahva osoitus Buddhismin olevan se oikea uskonto ja kristinuskon olevan valhetta. Joten ennen kun puhut hypnoosista oman kantasi todisteena, mieti asia loppuun.

   Tai sitten joudut harkitsemaan kääntymistä.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.