Näin asennat Mac OS High Sierra-päivityksen Appstoresta

Uusin Mac OS High Sierra on ollut saatavilla jo hetken ja se on varsin laadukas ja onnistunut vuosipäivitys. Asentaminen on itsestäänselvyys.
Tässä suomenkieliset ohjeet Mac OS High Sierra-versioon päivittämiseen ja asennukseen.
Helpoin tapa asentaa High Sierra-päivitys on asentaa se suoraan App Storen kautta. Näin et joudu tekemään asennusmedioita tai säätämään ylipäätään minkään kanssa.

Avaa ensin App store. Löydät sen kuvakkeen joko dockista (alalaidassa) tai Launchpadistasi. Jos kuvaketta ei muuten tunnu löytyvän, avaa Finder, valitse ylälaidan Siirry-valikko (Go) ja valitse Sovellukset (Applications). Tämä avaa sovellukset-valikon, jossa App Store löytyy.

App Storessa etusivulla on suuri High Sierra-banneri jota voit napsauttaa. Jos se ei lukuhetkellä enää ole etusivulla, syötä High Sierra-hakusana oikean ylälaidan hakukenttään ja löydät sen hakutuloksista. Voit aloittaa asentamisen valitsemalla Lataa (Download).

Pitkän latauksen jälkeen asennusprosessi alkaa. Sen ensimmäinen ikkuna ei sisällä mitään mielenkiintoista, jatka painamalla alalaidan nuolinäppäintä. 
Hyväksy seuraavasssa vaiheessa näytetty sopimus valitsemalla alalaidasta Hyväksyn (Agree) joka varmistetaan vielä uudella hyväksynnällä.

Lopuksi valitse vielä mille levyllesi haluat päivityksen asentaa. Järjestelmä valitsee oletuslevyn automaattisesti, joten jos et halua päivitystä poikkeavalla levylle, voit aloittaa asennuksen valitsemalla Asenna (Install)

Valmistaudu pitkähköön asennukseen, jonka aikana tietokoneesi käynnistetään uudelleen - varmista siis ettei mitään keskeneräistä ole avoinna. Kun asennus on valmis, pääset kirjautumaan uudestaan High Sierra-päivitettyyn Mac-tietokoneeseen.

Ensimmäisen kirjautumisen aikana saatat joutua määrittämään iCloud-tietoja (hieman samaan tapaan kun El Capitan-päivityksen yhteydessä) tai muita tietojasi ennen kun pääset sisään. Näitä ei kysytä seuraavilla kirjautumisilla.

Päivitätkö useita Mac-tietokoneita? Luo asennusmedia ja et joudu lataamaan päivitystä useita kertoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.