OnePlus 5T pikatesti ja -arvio

OnePlus esitteli äskettäin uuden OnePlus 5T-huippupuhelimensa ja nyt se on ostettavissa. Uusin OnePlus 5T ei ole löytänyt tietään kunnolliseen testiini vielä, mutta pääsin hieman hypistelemään mallia ja tässä pika-arvio siitä lyhyen käytön perusteella.


Se näyttö

OnePlus 5T:n vaikuttavin juttu on ehdottomasti sen näyttö. OnePlus teki 5T:n kanssa sen mitä Applen olisi pitänyt tehdä iPhone X:n kanssa: ei rumaa näytön osittain peittävää kameramöllykkää ylälaidassa, vaan hyvin kapea reunus, johon kamerat kuitenkin mahtuvat. Laajalta näytöltä pelit, videot, nettisivut ja kaikki muukin on miellyttävää. Ja suuri koko tekee kahden sovelluksen rinnakkaiskäytöstä jotain mitä kehtaisi käyttääkin.

Itse näyttö on kookas, tyylikäs ja väritoistoltaan ja kirkkaudeltaan erinomainen. Koko on riittävän iso että laite tuntuu melkein pieneltä tabletilta, mutta koska reunuksia ei ole, ei OnePlus 5T tunnu kädessä kuitenkaan liian suurelta.

Näytön tarkkuus on heikompi kun esim. Samsung Galaxy S8:ssa, mutta tämä vaikuttaa vain vr-toimintojen kanssa kun puhelin on suoraan kiinni naamassa. Muussa käytössä pienempi tarkkuus on enemmän etu, se kuitenkin tiputtaa näytön virrankulutusta. Laadussa ei ihmissilmällä eroa voi nähdä ja en nähnytkään.

Se tuntuma

OnePlus 5T tuntuu kädessä todella hyvältä. Se ei ole lasinen kuten monet viime aikojen lippulaivoista, vaan miellyttävän metallinen. Rungon takana kamera tulee ulospäin laitteesta jonkin verran edeltäjäänsä enemmän, mutta jos aiot ostaa kuoret, tämä ei tule olemaan ongelma. Viralliset kuoret esimerkiksi kivasti piilottavat tämän turvotuksen kokonaan.

OnePlus 5T näyttää todella hyvältä. Se tuo mieleen yhden nykyisistä suosikeistani, harmittavan heikosti menestyneen LG:n G6-mallin.

Ne ominaisuudet

Yksityiskohtaista kameratestiä en ole kyennyt tehdä, mutta pikatestissä kamera ei jättänyt pahaa makua. Kuvat olivat selkeitä ja kamera otti niitä vikkelästi. Kameran laatua ei voi moittia heikoksi, tosin 5T kyllä häviää Galaxy S8:n tai iPhone 8:n kuvanlaadulle - ei tosin kovin paljoa.

Liitännät laitteessa olivat tutut: USB-C ja audioliitäntä. OnePlus ei onneksi ole lähtenyt mukaan lahtaamaan 3,5mm ääniliitäntää, ainakaan vielä. 

Kannattaako?

OnePlus 5T on erittäin hyvä ostos. Se tarjoaa tällä hetkellä yhden parhaista hinta-laatusuhteista älypuhelimissa. OnePlus 5T ei kuitenkaan ratsasta vain halvalla hinnalla (ja halpa se ei siis 499 € hintalapullaan oikeastaan ole, enemmänkin keskihintainen) vaan on oikeasti hyvä puhelin. Sen sisältä löytyy viimeisin ja tehokkain tekniikka, sen käyttöjärjestelmä on hyvin rakennettu ja toimiva ja käyttö on kokonaisuudessaan miellyttävää.

Kannattaako tämä ostaa? Jos etsit puhelinta jossa on reilusti tehoa, uusinta uutta ja kaikkea, etkä halua maksaa siitä esimerkiksi Googlen Pixel 2-mallin tuhatta euroa lähentelevää hintaa, et löydä montakaan mallia jotka tämän voittaisivat. OnePlus 5T on tyylikäs, toimiva ja tehokas. Ja sillä on rohkeutta olla tiputtamatta oikeasti hyödyllistä ääniliitäntää laitteistaan, mikä on aina suuri bonus!

Lyhyesti sanottuna laite tuntui todella hyvältä. Jos etsiskelet päivitystä nykyiselle puhelimellesi, tässä on yksi erittäin vahva vaihtoehto, josta ei tarvitse maksaa iPhone X:n malliin yli tuhatta euroa. Teknisesti laite ei ole valovuosia edellä edeltäjiään OnePlus 3, 3T tai 5, mutta se näyttö on melkein yksin päivityksen arvoinen.

Ostovinkki: OnePlus 5T kannattaa tilata suoraan OnePlussalta. Elisalta ostettuna takuuasiat ovat aiempien OnePlus-mallien kanssa menneet hankaliksi, sillä joudut asioimaan sekä OnePlussan että Elisan kanssa, mikä on jossain määrin ikävä kokemus. 

Paras tarjous tällä hetkellä on ostaa suosittelulinkin kautta ja saat 20 € alennusta lisävarusteista. Avoimuuden nimissä korostettakoon, että saan ostoista myös itse pienen määrän lisävarusteisiin käytettävää rahaa. En niitä erityisesti tarvitse, olen lähinnä kiinnostunut näkemään kuinka moni laitteensa kauttani päätyy hankkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.