Sukupuolineutraalit liikennemerkit?

Kumpi seuraavista on suurempaa ajanhukkaa?
A) Liikennemerkkien korvaaminen sukupuolineutraaleilla liikennemerkeillä.
B) Liikennemerkeissä näkyvien sukupuolten erojen palauttamisen vaatiminen.

En näin äkkiä keksi kumpi siis tässä on turhempaa. Joko Liikennevirasto tai Varsinais-Suomen KD on siis onnistunut tuhlaamaan aikaamme enkä tiedä kumpi turhempaan. AInoa minkä voin varmaksi sanoa on, että nyt tuhlaamme aikaa kaksinkertaisesti.

Sukupuolineutraaliudelle on tietyissä asioissa paikkansa, mutta liikennemerkkien kanssa mennään niin syvälle symbolismiin että käytännön vaikutuksia en sen kuopan pohjalta enää edes näy. 

Toisaalta asian intohimoinen vastustaminen on yhtä suurta ajanhukkaa, vähän kun vastustaisi verhojen värivalintoja. Toki saatan pitää jostain väristä enemmän, mutta lopulta asialla ei ole mitään merkitystä. Ja tässä onkin asian ydin: koko homma on turhake. 

Puolustaminen tai vastustaminen vievät meidät vain symbolien maailmaan, mitään ei käytännössä muutu. Mutta saadaanpa tapella ja pahoittaa mielet oikein kunnolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.