Ratkaisu: Bluetooth-laiteparin muodostaminen epäonnistuu

Bluetooth-laitteiden parittaminen on joskus hankalaa. Yksi yleinen ongelma on ettei tietty bluetooth-laite halua suostua laitepariin toisen laitteen kanssa. Itselläni kävi näin langattoman näppäimistön kanssa: se muodosti laiteparin mainiosti kaikkien laitteiden kanssa - paitsi sen yhden puhelimen jonka kanssa sen nimenomaan piti pariutua.

Eli Bluetooth-laite löytyy, mutta kun laiteparia yrität muodostaa, aikansa mietittyään puhelin toteaa ettei laiteparia voida muodostaa. Mikä eteen?
Löysin kuitenkin ratkaisun joka toimi hyvin. Näin korjaat Android-laitteen ja Bluetooth-laitteen pariutumisen ongelmat.
Ensimmäisenä muutama itsestäänselvää juttua jotka kannattaa kokeilla ensin:
 1. Varmista että Bluetooth on päällä.
 2. Varmista että Bluetooth on parituksen ajan löydettävissä.
 3. Uudelleenkäynnistä Bluetooth-laite
 4. Uudelleenkäynnistä älypuhelin.
Jos nämä eivät toimineet, on aika nollata puhelimen verkkoasetukset. Tämä nollaa niin Bluetooth-paritukset, kun langattomat wlan-verkotkin.

Tyypillisessä Android-laitteessa avaa ensin Asetukset (Settings). Etsi sieltä laitteen palautus tehdasasetuksille, yleensä Varmuuskopioi ja palauta (Backup & Reset). Tämä asetus on joissain laitteissa piilotettu Tietoja puhelimesta (About phone) alle. Valitse täältä Palauta verkkoasetukset (Network settings reset).

Kun tämä on tehty, kokeile Bluetooth-laitteen paritusta uudelleen. Jos ei toimi, radikaalimpana ratkaisuna voi kokeilla myös seuraavia:
 1. Palauta Bluetooth-laite tehdasasetuksille. Joissain BT-laitteissa on oma nollaustoimintonsa, selvitä miten se tehdään ja tee se.
 2. Palauta koko puhelin tehdasasetuksille. Pahasti solmussa oleva puhelin ei välttämättä pariudu minkään kanssa. Jos puhelimesi muutenkin oikuttelee, tätä kannattaa kokeilla.
Toivottavasti näillä onnistuu.

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ei korjaa kaikkia ongelmia. Esimerkiksi harmittavan yleinen ongelma on se ettei joidenkin älypuhelinten kanssa toimi kaikki BT-laitteet. Jotkut siksi että laite käyttää ominaisuuksia mitä puhelin ei osaa BT:n yli käyttää, osa siksi ettei vaan toimi. Monissa puhelimissa (halvoissa varsinkin) on todella huonot BT-yhteydet.

   Poista
 2. Minulla ei toimi ja yrityksen jälkeen tilttaa koko puhelin.Herää kyllä henkiin uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse puhelimessa voi olla vikaa tai sitten Bluetooth-laite voi olla viallinen. Jos koko puhelimen tehdasasetuksille palautus ei auta, joko puhelimesi ei vaan kertakaikkiaan toimi kyseisen BT-laitteen kanssa tai sitten jotain on rikki.

   Poista
  2. mulla se kun käynnistää niin yhdistää mutta sen jälkeen ääni ei toimi ja kaikissa muissa laitteissa kuulokkeet toimivt ja ei johsu puhelimesta. Kun laittaa toisen laitteen ESM JBL niin toimii mutta beatsien kanssa ongelma.
   AUTA!

   Poista
  3. Joskus laitteet voivat olla myös vaan yhteensopimattomia keskenään. Jos BT-laite on palautettu ja puhelimenkin BT-asetukset on nollattu, paljoa ei ole tehtävää jäljellä.

   Poista
 3. Kuulokkeet yhdistyy tietokoneesee ja puhelimeen, muuta ei halua yhdistyä tabletin kanssa. Tabletti kyllä yhdistyy kaiuttimeen. Kuulokkeet ja tabletti kyllä oli laitepari mutta se on jostain syystä poistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut laitteet eivät kertakaikkiaan toimi oikein. Varsinkin vähänkin vanhemmat (ja edulliset) laitteet ovat hyvin oikuttelevia Bluetooth-laitteiden kanssa.

   Poista
 4. uudelleen käynnistys ratkaisi beats pill yhdistyksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän usein auttaa ongelmaan kun ongelmaan. Hyvä ensimmäinen juttu kokeilla ennen kun alkaa laajemmin säätämään.

   Poista
 5. Mikään kuuloke ei yhdisty kompaankaan puhelimeen. Edelliseen kyllä, mutta se meni rikki. Oudointa on että rikki mennyt ja toinen puhelin ovat identtiset. Tämä vain 6 kuukautta aiemmin ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mikään ym. neuvoista ei auta, on mahdollista että kyseinen puhelinmalli on äärimmäisen ronkeli BT-yhteyksien kanssa. Niitä valitettavasti löytyy.

   Poista
 6. Aiemmin toimi Bluetooth stereoihin yhdistettynä ja nykyäänkin voi liittää laitepariksi ja yhdistää mutta enää ei kuulu äänet. Toisella puhelimella yhdistäminen onnistuu ja tämä minun puhelin yhdistää kyllä kaikkiin muihin laitteisiin ja niissä äänet kuuluu. Miten voi yhtäkkiä lakata toimimasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaisin äkkiä että puhelimesi BT-asetukset ovat menneet sekaisin. Voit kokeilla laittaa puhelimesi unohtamaan stereosi ja sitten parittaa ne uudestaan ja kokeilla sitten ylläolevia vinkkejäni jos ei riitä.

   Poista
 7. Mulla kävi niin, että eilen tipahti BT-kuulokkeet päästä ja lensi maahan. No eilen vielä toimi, mutta tänään ei enää löydä edes koko laiteparia, kun yrittää hakea. No, poistin sitten laiteparin mutta se ei enää löydä edes koko kuulokkeita laisinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suottaapi olla että kuulokkeet ovat nyt mallia sökö, ainakin tipahtaminen viittaa tähän. Tähän ei ehkä asetuksista löydy apua.

   Poista
 8. Auttoi kun nollasi bt kuulokkeet. Kiitos.

  VastaaPoista
 9. Joskus auttaa kun nollaa eli resetoi kuulokkeet. Samalla kuulokkeista voi hävitä jokin muukin ongelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tehdasasetukset kuulokkeisiin jos mahdollista, voi korjata paljonkin!

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.