Helsinki-Tallinna tunneli olisi rahan hukkausta

Helsinki-Tallinna tunneli on yksi niitä siistejä hankkeita, joita on helppo lähteä puolustamaan. Olisihan se mahtavaa ajaa Tallinnaan nopeasti kännilaivan sijaan. Tästä puhuivat Ylen Aamu-tv:ssä Peter Vesterbacka ja Tero Vanhanen.

Tunneli kaikessa suuruudenhulluudessaan on kuitenkin huono idea. Se olisi kallis kun mikä ja tuskin kannattava. Brittein saaret manner-Eurooppaan yhdistävä tunneli on liikennöidympi kun mitä Helsinki-Tallinna-tunneli tulisi koskaan olemaan, mutta sekin on massiivinen rahareikä, joka ei kannattava ole koskaan ollut ja tuskin tätä tulee olemaan.

Helsinki-Tallinna tunneli olisi pidempi ja sitä käyttäisi paljon pienempi matkustajamäärä. Tämä käytännössä takaa projektin kannattamattomuuden. Suuruudenhulluus on kuitenkin seksikästä, joten projektin taakse on helppo lähteä ihan innosta.

Ei kuitenkaan kannata, lauttakyyti on halvempi, juopoista huolimatta. Summataan asia vielä selkeästi:
Ei se kamala olisi, mutta se ei koskaan voisi muuttua kannattavaksi sijoitukseksi millään mittapuulla.2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen projekti tämä. Varsinkin aina mietin miten tällaiset rakennusprojektit tehdään, tunnelikuvaukset ja kaikki. Mieti vielä myös, että vaikka se ei olisi kannattava, onko junayhteyden ansiosta luontoystävällisempi pitkällä aikavälillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lopulta ehkä, mutta olen tästä aika skeptinen. Valmistus on yksinään jo niin massiivinen luontorikos, että sen nollaaminen voi viedä kauemmin kun mitä meillä kestää siirtyä sähköisiin risteilyaluksiin.

      Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.