VirtualBox - jaetut kansiot eivät näy virtuaalikoneessa

Olen ajanut virtualisoituja käyttöjärjestelmiä VirtualBoxin avulla jo vuosia. Pidän VirtualBoxia parhaana ratkaisuna kevyeen virtualisointiin, sillä kiitos eri alustojen tuen, voin siirtää saman virtuaalikoneen Mac-tietokoneesta vaikka Linux-työasemaan.

Yksi ongelma on kuitenkin vuosien aikana toistunut useammankin kerran: jaan isäntäkoneelta kansion virtuaalikoneelle ja jossain vaiheessa se ei enää näy. Itseasiassa virtuaalikone ei näe mitään sille jakamaani kansiota verkkoasemana. Asiaa ei auta uudelleenkäynnistäminen, eikä manuaalinen verkkoaseman avaaminen.

Keksin kuitenkin menetelmän joka on toiminut tähän mennessä aina. Tässä ohje miten korjaat kadonneet verkkolevyasemat.


Ohje tiivistettynä

Ongelma tulee VirtualBoxin laajennuksesta joka virtuaalikoneeseen on asennettava levyjaon toimintaa varten.

Proseesi menee näin:
  1. Poista "vieraslaajennukset"  (Guest Additions) virtuaalikoneesta. Jos kyseessä on virtualisoitu Windows-työasema, tämä tehdään samalla tavalla kun minkä tahansa ohjelman poistaminen. 
  2. Kun poisto on tehty, sammutta virtuaalikone ja VirtualBox molemma ja seuraavana käynnistä ne molemmat myös takaisin päälle. 
  3. Kun VirtualBoxin ja virtuaalikone ovat taas päällä, asenna asennamme vieraslaajennukset takaisin. Tämän jälkeen sammuta vielä virtuaalikone ja VirtualBox, ja käynnistä molemmat uudestaan vielä kerran.
Jaettujen  kansioiden pitäisi tämän jälkeen olla taas käytettävissä.

Huom: Uudelleenkäynnistely on tärkeää, mutta niin on myös VirtualBox-sovelluksen sulkeminen. Ongelma voi joskus korjaantua pelkällä laajennuksien uudelleenasentamisella käynnistelemättä, mutta välillä VirtualBoxilla jää itsellään jotain hampaankoloon ja sen sammuttaminen vaiheiden välissä tuntuu takaavan onnistumisen.

Isäntäkonetta ei tarvitse sammutella.

Tämä menetelmä on auttanut itseäni, erityisesti virtualisoitujen Windows-työasemien kanssa. Ilmoittele kommenteissa jos tästä oli apua tai jos menetelmä ei itselläsi toiminutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.