Mainettaan parempi Emoji-elokuva

Katsoin äsken lasteni kanssa elokuvan, joka ei voisi olla mainettaan huonompi: parjatun Emoji Movie-rainan. Ja pysyin viihdytettynä koko matkan, mutta ymmärrän hyvin miksi kaikki eivät ole saaneet samaa kokemusta.

Jos teos ei ole tuttu, Emoji-elokuva on elokuva puhelimen sisällä asuvista Emoji-hahmoista, eli hymiöistä. Sen lisäksi elokuvassa vilisee älypuhelinsovelluksia ja muita #ilmiöitä. Elokuvaa pidetään todella huonona: sen IMDb-lukema on vaivaiset 3,1/10 ja Rotten Tomatoes antaa sille 8% kriitikoilta ja 39% yleisöiltä.

Molemmat näistä lukemista ovat kuitenkin pahasti alakanttiin totuudesta. Emoji-elokuva ei ole täyden kympin teos, mutta se on kaikkea muuta kun epäviihdyttävä.

Emoji-elokuvaa pitää lähestyä oikein. Elokuva on mainos älypuhelimen käyttöön, mutta se pitää ottaa sellaisena. Emoji-elokuva on tuote enemmmän kun teos, mutta tuote ei välttämättä ole huonoa katseltavaa.

Lähdin itse katsomaan elokuvaa tietäen elokuvan tyrkyttävän minulle palveluita ja appeja - ja että nämä sovellukset ovat mukana ei siksi, että ne olisi valittu jonkin taiteellisen vision perässä vaan koska niiden valmistajat ovat maksaneet näkyvyydestä keskellä tätä elokuvaa.

Tästä perspektiivistä katsottuna Emoji-elokuva olikin sangen viihdyttävä. Joka minuutti ruudulle tuotiin uusi mainos ja aloin suorastaan odottaa millä typerällä keinolla elokuva perustelisi seuraavan ja seuraavan tuotesijoittelunsa.

Ja se oli loistavaa.

Elokuvan huumori ei muutenkaan jättänyt kylmäksi. Tässä suurena vaikuttajana on kuitenkin se millaisesta huumorista pidän. Infantiili ja huono huumori uppoavat parhaiten, joten elokuva puhutteli minua omalla tasollani: helkkarin matalalla.

Huonojen elokuvien katsominen on aina ollut vähemmän salainen mielihyväni. Ei vähän huonojen, vaan niin huonojen että huonous itsessään tekee kaikesta viihdyttävää. Tämä oli myös varmasti yksi tekijä siinä miten nautin tästä puolitoistatuntisesta mainoksesta.

Yhtälailla, tässä on Tämä Päivä-blogin kesän elokuvasuositus. Jos et ole vielä nähnyt sitä, katso Emoji-elokuva.  Sony, voisitte heittää jonkin tuotekassin tai emoji-avaimenperän tästä hyvästä. Epäilen tämän olleen positiivisin arvio mitä tulette saamaan.

Kommentit