Äänestä demareita tai muuten

Eduskuntavaalit lähestyvät. Viimeiset vuosikymmenet olemme saaneet "nauttia" oikeistoporvarien valtaa ja se on ollut pitkä ja hidas hyvinvointiyhteiskunnan poismyynnin kokeilu. Jos haluat muutosta tähän, on hallituksen muodostuttava vasemmistolaisen puolueen ympärille.

Ja se onnistuu vain jos demarit voittavat seuraavat vaalit.

Pääministeripuolueeksi tai nykymeno jatkuu

Seuraavissa vaaleissa onkin tämän takia tärkeää keskittää äänet sosiaalidemokraateille. Jos heistä ei vaalien jälkeen tule suurinta puoluetta, pääsee hallitusta muodostamaan jokin oikeistoporvarillisista puolueista, kuten Keskusta tai Kokoomus. Tällaiseen hallitukseen voi päästä vasemmistopuolueitakin mukaan, mutta pilliä soittaa aina voittaja joka istuu pääministerin pallilla.

Vasemmistopuolueemme eivät voi tehdä merkittävää muutosta tai edes mitään vasemmistolaisenkaltaistakaan politiikkaa tällaisessa ympäristössä. Reunaehdot muodostaa hallituksen pääministeri.

Vain yhdellä vasemmistopuolueella on mahdollisuuksia päästä tähän asemaan. Se ei ole Vasemmistoliitto, eikä se ole (pelottavan oikeistolainen) Vihreät. Ainoa toivo on Sosiaalidemokraatit. Heidän mukanaan eduskuntaan voi päätyä toki muita vasemmistopuolueita, tai jopa porvareitakin, mutta sentään se tapahtuu vasemmistovoimien sanelemassa viitekehyksessä.

Jos kuitenkin Kokoomus tai Keskusta pitää suurimman puolueen pallin, olemme liemessä. Se takaa soten, aktiivimallin ja muiden vastaavien kehitysten jatkumisen ja pahentumisen.

Unohda muut vasemmistopuolueet

Ainoa toivo on saada pääministerin salkku demarille, suurella todennäköisyydellä Antti Rinteelle. Siksi seuraavissa vaaleissa on unohdettava Piraattipuolue, suljettava silmät Feministipuolueelta, ja jätettävä jopa Vasemmistoliitto ja Vihreät marginaaliin.

Seuraavissa vaaleissa on kaikkein tärkeintä tehdä sosiaalidemokraateista suurin puolue. Vaihtoehto on soten ja yksityistämisten vahva jatkuminen ja kansalaisten julkisten palveluiden hidas rapautuminen. Jos kannatat jotain muuta vasemmistopuoluetta, demarien äänestäminen on myös paras tapa taata näiden äänien kuuluminen. Ei valitettavasti ole mitään väliä kuinka suuren vaalivoiton Vihreät tai Vasemmistoliitto saa, jos vasemmistopuolue ei ole suurin puolue, heidät voidaan työntää kuohittuna oppositioon.

Vaikket edes kannattaisi mitään vasemmistolaista puoluetta, demareiden äänestäminen on silti paras vaihtoehtosi. Se on ainoa ääni jolla voit lähettää Sipilälle ja muille Suomea yksityistäville viestin siitä ettei heidän tekojaan hyväksytä. Muuten yksityistäminen jatkuu ja kiihtyy ja julkiset palvelut heikkenevät, kunnes niiden toimintakyky katoaa kokonaan.

Tähän on nyt mahdollisuus, ei jätetä sitä käyttämättä.

Kommentit

  1. Itse en sosiaalidemokraatteja voi äänestää, enkä edes vihreitä, tai vasemmistoa. Tai keskustaa, tai sitä kokoomusta. Kaikki nukkepuolueita, sanotaan sitä, tehdään toista. Historia sen toistaa. Voisin jättää kokonaan äänestämättä. Hyvä ystäväni tekee samoin, mutta jotta kok ja keskusta ei saa kaikkea valtaa, hän aikoo äänestää kristillisdemokraatteja. Politiikka menee aina niin että johtavassa asemassa olevat päättävät omasta näkökulmasta. Siksi ei kannata äänestää, koska sillä ei mikään muuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että tuo asenne ottaa vallan porvaripuolueiden äänestäjien joukossa.

      Poista
  2. Näin se menee. Jos haluat muutosta, äänestät demareita. Jos olet tyytyväinen nykymenoon, niin kokoomusta tai keskustaa. Vaihtoehtoa ei oikein ole.

    Muuttuuko mikään? Lipposen johdolla puolue meni kokoomuksesta oikealta ohi. Mielestäni perussuomalaisten nousun mahdollisti pitkälti nimenomaan sdp:n rappio. Eivät läheskään kaikki persujytkyä äänestäneet olleet mitään rasisteja, vaan ihan tavallisia demareihin pettyneitä duunareita. Aika pihalla on puolue ollut missä mennään, kun nostivat kaiken jälkeen Lipposen vielä pressaehdokkaaksikin. Ei tullut kansalta kannatusta. Ja nythän puolueessa vaaditaan esim. varallisuusveron palauttamista, mutta ketkäs sen poistivatkaan...

    Jos nykyinen sdp ei ole palannut lähemmäs juuriaan noista ajoista, on aika sama mitä äänestää, vai äänestääkö ollenkaan. Rinne ay-taustoineen vaikuttaisi kyllä perinteisemmältä sosiaalidemokraatilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipponen oli hyvin vahvasti oikealla ja hän oli Demareille hyvin samanlainen hahmo kun Sipilä on keskustalle. Molemmat ovat puolueen kannattajista merkittävästi poikkeavia arvoiltaan, Lipponen oli kokoomuksesta lainassa ja Sipilä taas on voimakkaan uusliberaali.

      Persujen noususta olemme samaa mieltä. Demarit unohtivat työväen juurensa ja yrittivät pitkään olla jonkinlainen valtionhoitajapuolue ja maalata värejä piiloon. Se ei voi toimia, puolue ilman ideologiaa on harmaa ja kuivuu kokoon - minkä demaritkin huomasivat.

      Demarit eivät vieläkään ole täydellinen puolue, äänestäisin mieluummin Vasemmistoliittoa. Mutta kun tiedän mitä tapahtuu jos muut tekevät samoin. Saamme vasemmistolaisia pienpuolueita jotka eivät pääse sanelemaan politiikkaa. Ja sitten saamme lisää sotea.

      Poista
  3. Vähän vois muistella tätä hommaa eikä vaan laukoa mielipiteitä. Milloinka viimeksi demarit hallitukseen päästyään ovat oikeasti katkaisseet oikeistoporvarien vallan? Ihan rehellisesti mietittynä ei taida olla että sellaista tilannetta olisi ollut Suomessa sinä aikana kun minä olen täällä asunut.

    Pikaisella tarkistuksella näyttää siltä että vuonna 1987 toimintansa päättänyt Kalevi Sorsan 4. hallitus oli viimeinen, jossa oli mukana SDP mutta ei Kokoomusta. Sen jälkeen on aina ollut sinipunaa, jossa oikeiston valta todellakin jatkuu keskeytyksettä. Ja kuten tekstissä oikein todetaan, se on ollut kylmää kyytiä meille jotka emme ole porvareita.

    Toisin sanoen SDP:stä se vastaus ei tuolle vuosikymmenien kehitykselle löydy, ellei SDP etukäteen ilmoita ettei ole menossa Kokoomuksen kanssa hallitukseen. Ja sellaista lupausta ei taida olla tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Demarit eivät ole täydellinen puolue, mutta tällä hetkellä se ei ole Lipposlaisten oikealle kallellaan olevissa käsissä, vaan enemmän AY-liikkeen veteraanien käsissä. Sellaisena SDP on tällä hetkellä paras toivomme katkaista porvarivalta.

      Poista
  4. Demareille ääni???

    SDP:n Antti Rinne kannattaa lihansyönnin verottamista Hesarin vaalikoneessa – "Otetaan selvitykseen ensi vaalikaudella"

    Siitä vain! Minä en anna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi vero lihansyönnillä kun raskas maakuntahallintohimmeli ja yksityistetty terveydenhoito.

      Poista
    2. Miksi valita vähemmän paha, minä en hyväksy kumpiakaan. Ei lihaveroa, eikä varsinkaan yksityistettyä terveydenhoitoa. En noista ehdokkaista voi äänestää ketään, koska kukaan ei täysin vastaa arvomaailmaani! Piraattipuolue valtaan!

      Poista
    3. Olen sattumoisin yhä piraattipuolueen jäsen, mutta lähinnä koska en ole jaksanut erota. En kylläkään usko puolueeseen enää kummemmin. Heillä ei ole ketään uskottavaa ehdokasta joka olisi saanut riittävästi näkyvyyttä voidakseen lyödä itseään ja puoluetta Suomessa läpi.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.