Hallituksen kaatumiskampanja

Hallitus tukehtui sotesoppaansa ja kaatui. Todellisuudessa kyseessä ei ole mitään muuta kun Kokoomuksen ja Keskustan vaalikampanjoiden aloituslaukaus.

Soten kaatuminen oli toki kohtuullisen iso isku hallitukselle, sitä ei käy kieltäminen. Hallituksen eroaminen ei kuitenkaan muuta sitä millään tavalla. Epäilen siksi hallituksen kaatumisella olevan pragmaattisemmat syyt: vaalien lähestyminen.

Todellinen syy on hallituspuolueiden romahtava kannatus josta uutisoitiin hieman aiemmin. Hallituspuoleet ovat kovaa vauhtia häviämässä SDP:lle (jota meidän on nyt muuten pakko äänestää) ja jopa Perussuomalaiset ovat kovaa vauhtia kohoamassa. Hallituksessa oleminen on tässä vaiheessa ikävä rasti.

Hallituksella on valta tehdä asioita, joten huutelu ja epäkohdista valittaminen ei onnistu. On epäuskottavaa valittaa jostain mille voit tehdä jotain. Joten helpointa on pistää hallitus läskiksi jolloin poliitikkojen aika vapautuu ärsyttävästä aikaavievästä hallitustyöstä ja voi omistautua kampanjoinnille.

Tätä Sipilältä jopa vähän kysyttiin hänen tiedostustilaisuudessaan. Sipilä kiersi kysymyksen ja sitten ei ottanutkaan juuri enempää kysymyksiä.

Kaikesta huolimatta tämä on hyvä päivä. Sotehirviö maakuntamalleineen ja terveydenhuollon yksityistämineen on toistaiseksi voitettu. Nyt meidän pitää vaan pitää huolta että seuraavaa hallitusta muodostetaan demarien johdolla, tai muuten tämä sama myrsky alkaa kohta uudestaan.

Kommentit