Minkä älypuhelimen ostaisin nyt

Joulun jälkeisen alennusmyynnit ovat niskassa ja moni suunnittelee paraikaa mihin käyttäisi joululahjarahansa. Jos puhelinta himoat, olet oikeassa paikassa, tässä mitä itse ostaisin tällä hetkellä. Valitut puhelimet edustavat niitä vaihtoehtoja jotka itse valitsisin, jaettuna kuitenkin vähän käytön mukaan.

Muu kun älypuhelin

Jos puhelinaddiktion katkaisu kuuluu 2020 uudenvuodenlupauksiisi, hanki puhelin jossa älyä on rajallisesti. Suosikkini näistä on tällä hetkellä Nokia 8110 4G. Banaanimalli on mukava käyttää ja käteensopiva, eikä maksa juuri mitään.

Lapselle

Lasten käsissä puhelimet lentelevät ja sattuu ja tapahtuu. Jos Galaxy A40 tuntuu liian hinnakkaalta, Nokia 4.2 on mainio laite pienemmälle käyttäjälle. Hinta on erittäin halpa ja laite on kuitenkin käyttökelpoinen. Vaihtoehtona Nokia 3.2 joka on vielä halvempi, mutta kookkaampi ja paremmalla akulla varustettu.

Jos puhelimessa ei ole pakko olla älyä, hanki Nokia 3310. Laite on yllättävän älykäs ollakseen ns. feature-puhelin, eikä välttämättä hajoa yhdellä tiputuksella. Tyylitietoiselle lapselle voi käydä myös yllämainittu Nokia 8110.

Budjettivaihtoehto

Jos rahaa ei ole paljoa, muutama mielenkiintoinen malli löytyy kuitenkin joita voi suosittaakin. Ehkä kokonaisuutena paras budjettivaihtoehto on Nokia 7.2, jonka voit saada alle kolmen sadan. Puhelimessa on riittävän tehokas rauta, käyttökelpoinen kamera ja jopa kuulokeliitäntä.. Saatavilla on myös 128 Gt-malli, joka on myös varustettu perusmallia suuremmalla keskusmuistilla.

Toisin kun vastaavan hintaiset Kiinalaisemmat mallit, Nokialla päivitykset ovat pelanneet mainiosti ja uudet puhelimetkin saavat tukea paremmin kun minkään muun valmistajan kohtuuhintaiset mallit. Päivityksiä tulee paremmin kun monen valmistajan lippulaivoihinkin.

Pienenpi puhelin

Monet luurit ovat melkoisia halkoja tänä päivänä. Sirompiin käsiin pidän tällä hetkellä parhaana Samsung Galaxy A40-mallia. Siinä on riittävästi tehoa, laite on mukavan kokoinen ja näppärä. Bonuksena laite ei ole kauhean hinnakaskaan.

Valokuvaajan kaveri

Parhaista kameroista on montakin laitetta mistä valita, mutta yksi on mielestäni yli muiden: Samsung Galaxy S10 tai S10+. Huippuluokan kameran lisäksi kyseessä on myös vähiten kompromisseja sisältävä laite mitä markkinoilla tällä hetkellä on, mm. kuulokeliitäntä kuuluu yhä varusteluun, mikä esimerkiksi suuremmasta Note-mallista on riisuttu. Hinta on korkea, muttei iPhone-absurdi.

Näpräämiseen ja säätöön

Jos tykkäät kokeilla ja säätää puhelimen kanssa, yksi parhaita (ja kohtuuhintaisia) malleja tähän on Google Pixel 3a. Runko on muovia, eikä metallia, mutta ketä kiinnostaa - nyt ei yritetä tehdä vaikutusta vastakkaiseen sukupuoleen, vaan asentaa ja säätää.

Toisin kun kalliimmat isoveljensä kuulokeliitäntä löytyy, samaten kamera on mainio ja uusimmat päivitykset tulevat nopeasti. Lisäksi laitteelle on hyvä määrä erilaisia rommeja asennettavaksi jos Googlen virallinen näkemys alkaa tuottaa päänvaivaa.4 kommenttia:

 1. Kiinnostaisi kyllä tuo Samsungin S10 puhelin, koska kamera on todella hyvä. Hinta vain mietityttää. Olen yleensä ostanut alle 300€ maksavan puhelimen. Tällä hetkellä iPhonestani on näyttö särkynyt ja muutenkin tökkii, joten olisi aika ostaa uusi. https://www.kilautakaverille.fi/epages/kilautakaverille.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2018072901/Categories/iPhone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään ei ole kameran lisäksi merkittävää etua ostaa huippukalliita malleja. Peruslaitteillakin pääsee aika pitkälle!

   Poista
 2. Itse suosin hieman pienempiä puhelinmalleja, jotka sopivat hyvin taskuun. Tähän mennessä puhelimeni ovat olleet iphone merkkisiä, mutta olisin kyllä avoin muillekin, esim. tuo Samsungin malli ei kuulosta hullummalta. Minulla on jo useammassa puhelimessa hajonnut näyttö ja olenkin pohtinut olisiko panssarilasin asentaminen paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panssarilasit auttavat kyllä, samaten kuoret muutenkin. Tosin jos ostaa huokeamman luurin, näytön vaihto ei maksa niin kamalasti. Esim Samsungin S9-mallin näytön vaihto on tuplahintainen A50-mallin näytön vaihtoon.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.