Vasemmistoidiootit ovat vähemmän vaarallisia kun oikeistoidiootit

En oikein tule toimeen poliittisen vasemmiston, enkä oikeiston kanssa nykyään. Molemmilla on omat typeryytensä, asiat joissa koen heidän haukkuvan väärää puuta tai muuten toimivan tyhmästi. Jos minulta kuitenkin kysytään, en ole mikään sentristi, keskitien kulkija tai mitään muutakaan neutraaliuteen viittaavaa.

Olen vasemmistolainen. Ja olen sitä siksi, että koen vasemmiston kummallisuudet paljon vähemmän vaarallisiksi kun oikeiston.

Vasemmistossa on paljon radikaaleja ajatuksia, joita en kutsu omikseni. Radikaali vasemmisto ei ole täysin kanssani samalla sivulla monien sukupuoleen tai tasa-arvoon liittyvien kysymysten kanssa. Samaten pidän joitain sosiaalisia kantoja hyvin todellisuudesta vieraantuneena.

Nämä kuitenkin ovat kaikki pikkujuttuja, eksentrisyyksiä ja kuriositeetteja. Mikään näistä ei ole välitön uhka minulle, perheelleni tai rakkailleni. Ne ovat kaikki asioita joiden kanssa voin elää.

En myöskään koe esimerkiksi antifa-väkivaltaa tai joidenkin kammoamaa ideologista vaimentamista hyvänä asiana, mutta nekin ovat lopulta äärimmäisen marginaalisia ilmiöitä.

Kaiken tämän toisella puolella nimittäin odottaa oikeisto ja sen ongelmat. En lähde luettelemaan niitä kuitenkaan nyt, koska vain yksi ongelma riittää. Tämä ongelma on yksinään sen kokoinen, että vaikka oikeistoajattelu yhtäkkiä menettäisi kaikki muut ongelmansa, en sitä tunnustaisi.

Ilmastonmuutos.

Oikeistopopulistit erityisesti ovat kovia poikia kieltämään ilmastonmuutoksen. Koko ilmastonmuutoskielteisyys on tuonti-ilmiö, jonka takana on yhdistelmä Yhdysvaltojen fossiiliteollisuutta ja oikeistolaisia ajatushautomoita. Suomessa Perussuomalaiset ovat kunnostautuneet tässä. Halla-ahon persujen virallinen kanta on ilmastonmuutoksen myöntäminen, mutta todellisuudessa siihen ei näytä luottoa olevan.

Esimerkiksi 2014 Perussuomalaiset julkaisivat tämän kaunottaren nyt jo netistä poistetussa Kansalaisen direktiivioppaassaan:


Mutta tokihan meillä on muita oikeistopuolueita, jotka eivät ole yhtä tiheitä? Kokoomus, kristilliset ja Keskusta esimerkiksi eivät yhtä suorasti kiellä ilmastonmuutosta, mutta eivätpä ne teekään asialle mitään. Sipilän hallitus teki parhaansa pakoilla ympäristövastuuta ja jopa pahensi tilannetta lisäämällä hakkuita.

Mitä tahansa kummallisuuksia vasemmistossa onkaan, ne eivät ole fundamentaalinen uhka minun, perheeni ja rakkaimpieni selviytymiselle. Ilmastonmuutos on. En sano että se olisi ainoa ongelma oikeistossa, mutta se yksin on ratkaiseva ongelma.

Kommentit

  1. itse en laskisi persuja mitenkää oikeestoon kuuluvaksi. Mielestäni heillä on monia hyviä asioita, mutta koska talouspoliittisesti ovat niin vasemmalla kuin olla ja voi, niin ikinä heitä tule äänestämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin Perussuomalaisia aikanaan tietyllä toiveikkuudella, vaikken koskaan pitänytkään puoluetta hyvänä asiana. Optimisti minussa kuitenkin halusi ajatella heistä jonkinlaista vallan vahtikoirapuoluetta, jotain joka räksyttäisi kun herrat unohtavat pienen ihmisen.

      Ja heti kun valtaan päästiin, kaikki toivo siitä katosi. Halla-aho ei ole onnistunut tätä muuttamaan, pikemminkin profiloinut puolueen entistä tiukemmin änkyräksi ja pelkäksi maahanmuuttovastaisuuden ajajaksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.