Näin tekisin nettivaikuttajista Venäjätrolleja

Internet on erinomainen paikka vaikuttaa ulkomaiden poliittiseen tilanteeseen. Sen kautta kaikki maat ovat yhteydessä ja kaikkeen voi vaikuttaa. Yksi parhaita väyliä on vaikuttaa pieniin vaikuttajiin ja saada heidät laulamaan laulujasi.

Ja juuri tätä henkeä tuntuu niin monen vaikuttajan takana, varsinkin eräissä Venäjälle rakkaissa kysymyksissä, kuten Brexit ja epäilen vahvasti samojen tahojen kylvävän tyytymättömyyttä EU:n koronalinjojen kohdalla.

Tässä miten itse vaikuttaisin mielipiteisiin vaikuttajien kautta. Kaikki seuraava on hypoteettista, luonnollisesti en syytä ketään, käytän vain esimerkkeinä

Miksi vaikutan vaikuttajiin

Vaikuttajiin vaikuttaminen on erittäin mainio keino saada viestisi maailmalle. Netin vaikuttajilla, pienemmillä varsinkin, on heikosti keinoja tienata. YouTuben mainokset eivät tuota rahaa samalla tavalla kun ennen, nettisivujen mainoksista saa heikosti rahaa, koska ihmiset eivät enää poistu Facebookin tai YouTuben kaltaisilta sivuilta juuri.

Mutta kas, kansalaisethan voivat tukea "kansaisjournalismia" suoraan Patreonin, SubscribeStarin ja vastaavien kautta. Siinähän on mainio väline kelle tahansa vaikuttajalle hankkia tienistejä suoraan tukijoilta!

Jos minä tahtoisin vaikuttaa johonkin, valitsisin ensin sopivia yhteiskunnalle kriittisiä ääniä. Sellaisia, joilla on seuraajajoukko, jotain sanottavaa, hieman ehkä karismaakin ja ennen kaikkea kokevat olevansa hyväksytyn valtavirran ulkopuolella. Hyviä kohteita olisivat esimerkiksi vaikkapa YouTube-kuuluisa Carl Benjamin (tunnetumpi nimellä Sargon of Akkad) tai natsitervehdyksen oppineesta koirasta tuttu Mark Meechan (Count Dankula).

Miten vaikuttaisin

Sitten aloittaisin kampanjoinnin heidän patreoneidensa kautta. Loisin joukon tukijatilejä ja antaisin niiden kautta rahaa heille. Sitten aloittaisin heidän kannustamisensa oikeaan suuntaan. Jos tukemani vaikuttajat tekevät oikeanlaista sisältöä, kuten videoita siitä miten mahtava olisikaan saada kunnon Brexit, järjestäisin videoille tykkäyksiä ja kasvattaisin bottieni, tarkoitan aitojen kansalaislahjottajieni kuukausittaisia lahjoituksia Patreonissa tai vastaavissa.

Jos he eivät itse älyä lähteä tekemään näitä, "yksittäiset kansalaiset" vihjaavat tästä. Heitä ehkäpä pitää tökkiä oikeaan suuntaan.

Pitäisin myös huolen, että vaikuttajat tuntevat tyytymättömyyteni. Jos he tekevät vääriä mielipiteitä, rankaisen leikkaamalla lahjoituksia ja masinoimalla hyvän määrän alapeukkuja Redditissä ja YouTubessa. Näin vaikuttajan voi vähä vähältä kouluttaa siihen mitä haluan hänen sanovan.

Vaikuttajat kun lopulta seuraavat videoidensa ja sisältönsä saamia reaktioita, tykkäyksiä, katsojamääriä ja muita numeroita. Kun he huomaavat että lukemat nousevat puhumalla sopivia asioita, ehdollistan heitä vähän vähältä oikeaan suuntaan. Kun Pavlov koiriensa kanssa, olen luonut vaikuttajan mieleen pienen Putinin äänen.

Ja tällä reseptillä voi näppärästi kouluttaa GamerGaten seurauksena vähän feminismille hermostuneesta, nettipiikittelijästä täydellisen Putinin linjan toistelijan.

Mutta tämä on tietysti puhtaan hypoteettista. Kukapa sellaista tekisi.

Kommentit