Sallitaanko Suomessa 12-vuotiaat morsiot?

Parin viime viikon aikana on meuhkattu kovasti uudesta seksuaalirikoslaista ja kauhisteltu ollaanko tässä nyt sallimassa 12-vuotiaiden kanssa touhuaminen. Onko Suomesta siis tulossa pedofiiliturismin uusi ykköskohde? Saako jatkossa 13-vuotias vapaasti hankkia ikioman sugardaddyn ja deittailla vanhuksia ilman huolenhäivää?

Ei saa.

Mitä siis olikaan meneillään? Suomessa on siis valmisteilla uusi laki ja se herätti melkoista liikehdintää. Kriitikot päästettiin ihan Helsingin Sanomiin kertomaan miten nyt yli 12-vuotiaiden suojaa ollaan romuttamassa!

Toistetaan vielä kerran, Suomessa ei olla harkitsemassa, esittämässä tai säätämässä mitään sellaista lakia, joka tekisi 12-vuotta vanhemmista vähemmän sakkolihaa, kuten nyt ollaan pelätty. Tätä ei olla edes lieventämässä, vaikka joukko hysteerikkoja on kuitenkin muuta väittänyt. Mitä nyt on tapahtumassa siis, on että suojaikärajaa ei olla laskemassa. 

Alle 12-vuotiaita suojellaan entistä paremmin luomalla uusi entistä vakavampi rikosnimike alle 12-vuotiaaseen kajoamisesta. Sen vanhemmat eivät menetä suojaa, vaan heitä koskeva suojelu paranisi myös. Oikeusministeriöstä asiaa selkeytettiin näin:


Lakiehdotus on siis tekemässä entistä nuorempiin kajoamisesta entistä vakavamman rikoksen.

Joillakin kuitenkin on mennyt sukkahousut ristiin ja tullut käsitys, että Suomessa ollaan nyt tekemässä pedofiileille paratiisia. QAnon-uskoiset ovat huutaneet kurkku punaisena ja Hommafoorumiitit ovat höpisseet tässä olevan tavan sallia muslimeille lapsimorsiot. Ja tietysti joukko vasemmistoon kallellaan olevasta hallituksesta hysteerisiä on valmiit uskomaan jotain tällaista. 

Ja valmis uskomaan, se on avainsana tänään. Miten vääristynyttä ajattelusi pitää olla, että uskoisit sivistysvaltion yhtäkkiä tekevän yläasteikäisistä sallittua kauraa tindermarkkinoilla? Vaatii hyvin perustavanlaatuista epäluottamusta koko järjestelmään uskoa tällaista.

Mutta ei, mitään sellaista ei ole tapahtunut. Vain joukko misinformaatiota, joka ehtii aina levitä nopeammin kun oikea tieto asiasta.

Kommentit

  1. Kysymys 12-16 -vuotiaiden uhrien asemasta on siltä osin aiheellinen, että mietinnössä esitettiin pykälää sukupuoliyhteys lapsen kanssa, joka siis koskisi tapauksia, jossa lapsenraiskauksen kriteerit (esim. taivuttelu ja houkuttelu sukupuoliyhteyteen) eivät täyttyisi. Esitetty rangaistusasteikko oli sama kuin nykyisessä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön perusmuodossa. Käsittääkseni tällä hetkellä tällaiset tapaukset tuomittaisiin lähtökohtaisesti törkeänä tekomuotona, joten uusi pykälä voisi johtaa lievempiin rangaistuksiin. Muilta osin uudistus toki vahvistaisi uhrien asemaa kuten toitkin kirjoituksessasi esiin.

    Harmittaa, että mainitsemasi vääristely ja hysterian lietsominen hautasi kaikki perustelut kysymykset alleen. Näin se tosin tuntuu nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä menevän, oli aihe mikä tahansa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.