Näin päivität Android 12-version Asus Zenfone-puhelimeen

Asuksen Zenfone 8 on saanut päivityksen Android 12:sta jo aikoja sitten, mutta sitä ei toistaiseksi tarjoilla "ilmateitse" vaan päivitys pitää asentaa manuaalisesti. Tässä kerron miten toimia päivittääksesi Android 12:sta Zenfoneen.

Lyhyesti: lataa virallinen päivitys puhelimen tallennustilan juurihakemistoon, käynnistä puhelin uudestaan ja valitse asennus ilmoituksista.

Pääset lataamaan päivityksen täältä:

ASUS ZenFone 8 | Phones | ASUS United Kingdom

Valitse sivulta Bios & Firmware ja sieltä etsi uusin päivitys valitse sen kohdalta Download.

Päivityksen koko on kolmisen gigatavua. Jos lataat sen tietokoneella, kopioi se puhelimesi tallennustilan juurihakemistoon. Jos lataat sen puhelimella suoraan, se menee Downloads-kansioon, josta se pitää käsin vielä siirtää juurihakemistoon. 

Kun asennuspaketti istuu kiltisti oikeassa paikassa on aika käynnistää puhelin uudestaan. Paina virtanappia pitkään ja valitse sitten uudelleenkäynnistys. Käynnistyksen jälkeen ilmoutusalueelle ilmestyy ilmoitus:


Huomaa, että ilmoitusta ei ilmesty välttämättä heti, se voi viedä hetken. Pyyhkäise ilmoitusalue alas tuon kuvakkeen nähdessäsi. Valitse sitten päivitykseen liittyvä ilmoitus.


Saat tämän jälkeen vahvistuksen, joka vielä pitää hyväksyä. Päivitys alkaa sitten ja näkyy ilmoitusalueella, ei täydellä ruudulla kun yleensä. Odottele rauhassa ja pian laitteen pitäisi haluta käynnistyä uusiksi ja herättyään siitä olla päivitetty Android 12-versioon!

Suosittelen Android-versionumeron kasvaessa vielä tyhjentämään laitteen, eli palauttamaan sen tehdasasetuksille. Tämä on usein tarpeen, jotta laite saadaan toimimaan parhaalla tehollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.