Lumia - puuttuvat MMS ja Internet-asetukset

Nokian Lumia-laitteissa on ollut pieniä ongelmia oletuksena saada haettua suoraan verkosta operaattorin asetuksia. Tästä on seurannut ongelmia yhdistää puhelinta verkkoon 2g ja 3g-verkkojen kautta, sekä kyvyttömyys lähettää ja/tai vastaanottaa MMS-viestejä. Nämä ongelmat ovat näkyneet suhteellisen monella käyttäjällä, mutta ovat onneksi ongelma helppoja korjata.

Ohje on testattu Lumia 800-puhelimella, mutta saman menetelmän pitäisi toimia myös muissa Windows Phone 7-pohjaisissa Lumia-laitteissa (710, 610, 900).

Voit korjata kyseiset ongelmat seuraavasti:
 1. Avaa puhelimen sovellusvalikko pyyhkäisemällä oikealle. 
 2. Etsi sieltä ohjelma Verkkoasetus (Network Setup).
 3. Odota ohjelman latautuminen ja sitten valitse valikosta oma operaattorisi.
 4. Odota että ohjelma lopettaa lataamisen (siniset pisteet liikkuvat niin pitkään kun prosessi on kesken)
 5. Poistu ohjelmasta Windows-painikkeella.
Multimediaviestien pitäisi tämän jälkeen toimia edellyttäen tietysti että liittymäsi myös tukee niitä.

Huomaa että jos avaat ohjelman myöhemmin uudestaan, se näyttää valittuna aakkosjärjestyksessä ensimmäisen vaihtoehdon, ei siis sen minkä valitsit aiemmin. Tästä huolimatta asetukset on siis haettu nyt sen operaattorin mukaisiksi jonka valitsit kun suoritit ohjelman aiemmin. Jos tyhjennät puhelimen saatat joutua ajamaan asetukset uudelleen ohjeen mukaisesti.

Päivitys:
Monilla on äskeisten jälkeen viestien vastaanotto lähtenyt pelaamaan vasta kun he ovat ensin itse lähettäneet yhden multimediaviestin omasta puhelimestaan.

Lisävinkkinä: kannattaa lukea tämän tekstin kommentit. Muut joilla on ollut samoja ongelmia ovat jakaneet kommenteissa ratkaisuvinkkejäkin.

Viestiasetuksien korjaaminen Lumia 800-laitteeseen, edelleenkin viikottain blogin luetuimpia tekstejä. Eikö ensimmäinen Lumia toimi vieläkään?
Posted by Tämä Päivä on 3. heinäkuuta 2015

Lue myös: Windows Phone-vinkit

83 kommenttia:

 1. Hauskinta on että joissain malleissa missä on WP7 ei edes ole network setup appia. Silti toimii moitteettomasti. Toisissa taas ei, riippuen liittymästä. Mutta jos ei toimi ja ohjelmaa ei ole >> niin Marketplace tarjoaa ladattavaksi kyseisen ohjelman ja saat asetukset kohdalleen.

  VastaaPoista
 2. Ohjelma nähtävästi on vedetty pois Marketplacesta ja tulee vain puhelinten mukana. Hankalaa.

  VastaaPoista
 3. Yllä oleva ohje ei auttanut ainakaan minun tapauksessani . Eikä ole auttanut mikään muukaan ohje , joita olen kokeillut . Soneralla tuntuvat olevan asiasta yhtä pihalla , kuin minäkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumialla näyttäisi olevan muitakin mms-ongelmia. Suosittelen kytkemään Zunella tietokoneeseen ja ajamaan sisään uusimmat päivitykset.

   Poista
  2. Ja tietysti vikahan voi joskus olla myös operaattorin päässä. Tosin Lumian kanssa itse laite on todennäköisempi vian aiheuttaja.

   Poista
  3. Itselläni puolet lumia 800 ominaisuuksista ei toimi. Marketplacessa kitisee, että windows live id:ssä ilmeni ongelma. Yritän käynnistää app highlights, ni valittaa että yhteyttä ei voi muodostaa. Nettiselain toimii. Zune antaa error koodin 8000ffff kun yritän päivittää. Puhelimen päivityksiä ei saa mistään. Väittää ettei päivityksiä löydy, vaikka puhelimeen on vasta palautettu tehdasasetukset. Useimmat sivustot ei toimi, koska selain on vanhentunut eikä tähän saa mitään muuta selainta.

   Poista
 4. Vaimolla oli juuri tuo mms- ongelma ja tuo ohje auttoi siihen. Nyt viestit lähtee. Tuntuu vaan oudolta, että valitsin operaattoriksi soneran, joka on ollut koko ajan käytössä. Mitä edes tein? No pääasia että auttoi, vaikka järkevää selitystä en keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkeasti kuvattuna valitsit että puhelimeen noudetaan Soneran verkkoasetukset Internet- ja MMS-yhteyksiä varten. Jostain syystä varhaiset Lumiat eivät osaa valita oikean operaattorin asetuksia joillain operaattoreilla ilman pientä apua.

   Poista
 5. Kävin 2 liikkeessä eikä kukaan osannut auttaa! Kokeilin yllä olevaa ratkaisua ja onnistui! Minullakin oli sonera siinä valittuna mutta nyt se toimii! Tuhannet kiitokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikemyyjiä ei monesti kouluteta tähän troubleshoottiin, lähinnä laitteiden ominaisuuksiin. Hyvä kuulla, että oli hyödyllinen ohjeistus.

   Poista
 6. Yep, Meitsil korjaantu tällä. +1 topicin aloittajalle. Joka tapaukses viestit lähti normaalisti ennen 7.10 päivitystä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos täältäkin!

  VastaaPoista
 8. 'Asetukset > matkapuhelinverkko > muokkaa yhteysosoitetta'
  Mitä Sonera-astuksia teillä on Lumia 800 ssa?
  Pyysivät Nokialta katsoon noita, kun ei pelaa multimediaviestit. Kaikki ed esitellyt temput tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei kyllä matkapuhelinverkon alta löydy yhteysosoitteen muokkaamista ollenkaan, vain uusien yhteyksien lisääminen.

   Poista
  2. Siellä alla minulla 'FI Sonera'.
   Alhaalta oikeata pyhkäsy, niin tulee 'muokkaa yhteysosotetta'. Siihen tarjoillaan 5 riviä tavaraa, mitä?

   Poista
  3. Jes. Sonera-pisteessä, josta puhelimen ostin, kaveri löysi Soneran palvelimelta viestiasetuksista vian. Oli kylläkin 3 s käynti siellä.

   Poista
 9. Olen kokeillut ylläolevia ohjeita ja soittanut dnan asiakaspalveluun jo 3kertaa, eikä mikään tunnu tepsivän. Olen palauttanut myös tehdasasetukset, ja tehnyt kaiken ns. alusta.
  Saako täältä vinkkejä, vai pitäisikö jo käydä liikkeessä neuvoa kysymässä? Tympäsee, kun tämän puhelimen pitäisi pystyä lähes kaikkeen, mutta sitten ei saa edes yhtä kuvaviestiä lähetettyä/vastaanotettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vika voi olla puhelimessa, asetuksissa tai operaattorissa. Valitettavasti joissain tapauksissa tarkkaa aiheuttajaa voi olla vaikeaa osoittaa. Harmittavan yleisiä ongelmia tuntuvat olevan, mikä kielii Nokian laittaneen puhelimen ulos hieman raakana. Ainoa vinkki mitä tulee mieleen on yhdistää puhelin Zunen kautta tietokoneeseen ja ajaa siihen uusin päivitys sisään.

   Poista
  2. Viimeisin päivitys on käytössä ja tarkistin sen vielä Zunen kautta, mutta ei tunnu auttavan. Pitää käydä liikkeessä kysymässä neuvoa.

   Poista
  3. Ei auta zunettaminen. Oon melko varma, että puhelinmyyjä laittaa lumiaan samoja asetuksia, kuin vanhoihin malleihin ja ne ei toimi. Soneralla (tampere hämeenkatu) tosiaan löyty yks henkilö, joka osas duunata sinne asetukset oikein. Käskin laittaa Soneran sivulle ohjeet. On menny mutkaseksi, kun myyntitykki jää, kun vähennellään porukkaa.

   Poista
  4. Mitkä ne oikeat asetukset sitten lopulta olivat? Jätä toki kommenttina tänne, niin ehkä muutkin löytävät ne.

   Poista
  5. Soita tuonne. Sonera Kauppa Hämeenkatu 1, 33100 Tampere 020 4027112. ‎Kaveri oli 'Otso tai Ohto...'. Koputteli palvelimelle asetukset. Hyvä olis myyjien tietää, mitä koputteli.

   Poista
 10. Minulla asetusten uudelleenhaku ei auttanut, kunnes keksin ensin lähettää yhden multimediaviestin lumialla. Senjälkeen alkoi myös viestien vastaanottaminen toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen ratkaisukeino. Pitää suositella tämän kokeilua muillekin ongelman kanssa painiville.

   Poista
 11. Kiitos vinkistä, itsellänikin nämä ohjeet auttoivat, vaikken varmuudella tiedä kumpi vai molemmat. Joka tapauksessa ajoin ensin network setupin ja lähetin MMS viestin. Tämän jälkeen vastaanottokin onnistui.

  VastaaPoista
 12. Ei meinannut sitten millään.. Sitten hain ensin TeleFinlandin verkkoasetukset ja sitten uudestaan Sonera. Lähetin koeviestin ja vastaanotin koeviestin. Piru kun tihkasi. Tässä oli jokin päivitys välissä sillä 7.maaliskuuta mms toimi mutta sitten taas ei.

  VastaaPoista
 13. Täällä sama ongelma,kaikki ohjeet koetettu mutta ei lähetä, ei vastanota. Mitä ihmettö voi vielä tehdä? Tämä on yhtä tuskaa, puhelin pitäisi tosiaan olla hieno mahtava mutta ei hemmetti perusasiat toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Operaattorin asiakaspalveluun kannattaa ottaa yhteyttä jos muu ei auta. Ja jos sekään ei korjaa tilannetta, laite huoltoon.

   Poista
 14. moi
  sain yllämainituilla tempuilla mms viestit toimimaan, mutta nyt kaikki lähettämäni viestit lähtevät MMS viesteinä vaikka lähettäisin pelkkää teksitiä, muutenhan tällä ei olisi väliä, mutta MMS viesti maksavat moninkerroin SMS viesteihin verrattuna ja jos vastaanottaja ei huomaa ja vastaa tulleeseen viestiin niin sekin lähtee MMS viestinä ja hänenkin kustannuksensa kasvavat !!!!

  VastaaPoista
 15. Tein ohjeiden mukaan ja vielä lähetin yhden multimediaviestin ja jo toimii. operaattorina Saunalahti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla ettei tämä ongelma ole kaikilla ratkaisemattomissa. :)

   Poista
 16. Lumia 800 noilla ohjeilla toimii Kiitos !

  VastaaPoista
 17. Loistava ohje! Kiitos. Sonerakin pelaa.

  VastaaPoista
 18. Viestin lähettäminen ja vastaanotto alkoi toimia, kun tein verkkoasetusmuutoksen ja lähetin sitten itselleni testiviestin. Sen jälkeen myös muilta tulevat multimediaviestit ovat tulleet perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÄMÄ TOIMI! KIITOKSET:)

   Poista
  2. Toimi mullakin tuo että ittele lähetin eka viestin. Kiitokset neuvosta! :)

   Poista
 19. Just tein ton ohjeen mukaan ja kuvat alko tuleen

  VastaaPoista
 20. Kiittis ohjeista!

  VastaaPoista
 21. Toimi mullakin heti ensimmäisen säädön jälkeen. Mut vaati ensin puhelimen sammuttamisen. Jännä juttu, et vaikka olin jo aikasemmin hakenut operaattorin (se siis näkyi ainoana listassa) ja välillä sammuttanutkin puhelimen, multimedia ei siltikään toiminut tosta vaan. Eli ensin operaattori, kännykän sulkeminen ja sit multimedian lähetys ja vastaanotto.

  Kiitos ohjeista ja vielä suurempi kiitos kaverille, joka neuvoi tämän linkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Toimii. Pari kuviota joutui tekemään eli ensin vaihdoin operaattorin ja hain omani uudestaan. Sitten eka viesti itselle, minkä jälkeen vasta onnistui lähettäminen muille.
   Tekniikka on ihmeellistä.

   Poista
 22. Sain itse näillä ohjeilla MMS:t toimimaan.

  Tein suurinpiirtein seuraavasti:
  - Asetukset/Verkkoasetukset: Jostain syystä mulla oli Tele Finland valittuna eikä Sonera. Vaihdoin Soneran päälle.
  - Käynnistin puhelimen uudestaan.
  - Lähetin toiseen kännykkään multimediaviestin.

  Tämän jälkeen rupesi viestien vastaanottaminenkin toimimaan.

  Kyllä nykypäivänä noiden laitteiden pitäisi itse osata hakea kaikki asetukset automaattisesti, ihme säätöä.

  VastaaPoista
 23. Sain toimimaan soneran aloitusviestin ohjeilla kun niiden lisäksi uudelleenkäynnistin puhelimen.

  VastaaPoista
 24. olen ollut aina nokian miehiä mutta kyllä tämä uusi lumia 800 on aivan paska vehje. mitkään perusjutut ei onnistu kuten multimedia käyntikortin lähetys bluetooth ei kykene yhdistämään mihinkään yms yms. ainoa mikä toimii on sosiaalisen median päivitys joka taas on pelkkä sivuseikka. symbianista on tultu monta harppausta taaksepäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttömukavuudessa on tiettyä parannusta, mutta ominaisuuksissa huomattavaa takapakkia.

   Poista
 25. Kiitos!! Oon pähkäilly ton jutun kaa pitkään ja vihroinki se toimi. Kiitos toosi paljon :D

  VastaaPoista
 26. Minulla Lumia 710, ensin ei lähtenyt millään kuvaviesti. Kokeilin kaikkia näitä vinkkejä. Verkkoasetukset> Sonera> Käynnistä uudelleen > Lähetä viesti = Viestiä ei voida lähettää. Sitten huomasin kokeilla, että laitan Asetukset> Matkapuhelinverkko > Datayhteyskäytössä ja verkkovierailut sallittu. (WLAN yleensä käytössä). Tämän jälkeen lähetin uudelleen viestin ja meni perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos tästä lisävinkistä. Eipä olisi tullut itsellä huomattua. Nyt toimii Lumia 800:ssa mms viestit kiitos tämän ketjun

   Poista
  2. TÄMÄ oli toimiva minulle. Kahlannut kaikki keskustelut ja vaihtanut eri asetukisa ja buuttaillu puhelinta. Mutta aina ei voi lähettää kun koitti lähettää multimedia viestiä. Vastaanotto ei luonnollisesti toiminut sekään.

   Poista
 27. Joo ohjeen mukaan onnistu, mutta se ihmetyttää, että No Kia menee näissä härpäkkeissä takapakkia. Meitä on iso joukko bisnes käyttäjiä, joita ei roikkuminen some :ssa kiinnosta, mutta toimiva puhelin (käyttäjäprofiilit) ja kalenterin ja mailin synkki ovat tärkeitä ja nämä Lumenet ei niissä ole edes vanhan symbianin tasolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöliittymän mukavuus on WP:ssä paljon Sympparia parempi. Valitettavasti ominaisuuksissa on menty kilometri taaksepäin. Katsotaan mitä käy, en povaa Nokialle tällä tiellä ruusuista tulevaisuutta.

   Poista
 28. Itselläni oli myös ongelmia mms-viestien kanssa. Sain viestit kuitenkin toimimaan tämän viestiketjun ansiosta. Kiitos kirjoittaneille.

  Kokeilin erilaisia konfiguraatioita ja tulin siihen tulokseen, että datayhteys pitää olla "päällä". Muutoin ei ollut väliä onko 3G päällä vai ei tai verkkovierailut sallittu vai ei.

  Lumia 800, uusimmat päivitykset, Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumia 800; pähkäilin myös miten saan lähetettyä/vastaanotettua MMS-viestejä kunnes soitin työkaverilleni jolla on Lumia 900. Hän kertoi että juuri tuon datayhteyden pitää olla päällä. Näin mullakin alkoi tämä puoli toimimaan.

   Poista
  2. Kiitos! Hihat palo jo useaan otteeseen.

   Poista
 29. Mulla ei toimi mikään edellä mainituista konsteista. Luurina Lumia 710 ja operaattori Sonera. Molempia alkaa olla mitta täynnä (Nokia ja Sonera). Aiemmin pystyin lähettämään ja vastaanottamaan MMS-viestejä, mutta nykyään jokin tökkii. Kyllä on paskoja vehkeitä nää Lumiat. Kaikki on niin saatanan vaikeeta ja monimutkaista. Soneran monopolista täällä landella en viitsi tämän enempää mainitakaan, katkeaa muuten suoni päästä jos pahemmin asiaa pohtii. PRKL.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukaista tämän tekstin kommentit. Siellä on lisävinkkejä. Lisäksi Lumialla on niin helppo lähettää kuvia vaikka sähköpostin liitetiedostoina, että itse käyttäisin sitä mieluumin. Halvempaa ja toimii teknisesti paremmin.

   Poista
 30. Ei toimi mullakaan mikään noista konsteista............... ärsyttävää!!

  VastaaPoista
 31. Mullakin toimi näillä ohjeilla kunnes.. Mitään ei muuttunut, verkkovaihtunut tms.. Nyt ei toimi sitten millään.. Olen buutannu, hakenu toista verkkoa, rukoillut jne mutta mikään ei auta.. Taidan heittää järveen koko vehkeen..

  VastaaPoista
 32. Itse tappelin tämän saman kanssa ja koitin kaikkea kunnes keksin tämän niksin Soneran ohjeista jolla sain MMS-viestit vihdoin toimimaan:
  1) Avaa Settings / cellular
  2) Klikkaa ihan pohjalta "edit apn"
  3) APN-kenttään "Sonera Internet". Muut saa (ja varmaan pitääkin) jäädä tyhjiksi.

  Ja johan rokkaa!! Kyllä meinas hermot mennä tän kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Kokeilin tota ylempänä annettua ohjetta, mikä sai puhelimen toimimaan yhden viestin verran. (?!) Sen jälkeen ei auttanut mikään. Olin jo heittämässä puhelinta seinään, sen verran raivostutti. Mut tällä ohjeella on toiminut nyt ainakin jo kolmen viestin verran. :) Onpa paska tuote, kun näin paljon joutuu näkemään vaivaa, että saa toimimaan. Sitä paitsi läheskään kaikki ei osaa edes lähteä etsimään apua, vaan tyytyy sitten vaan "rikkinäiseen" tuotteeseen.

   Poista
 33. Muistakaa tarkistaa, että datayhteys on "käytössä".

  Asetukset - matkapuhelinverkko - datayhteys.

  Jollei vastaanotto tämän jälkeen onnistu, niin kannattaa kokeilla viestin lähettämistä. Jos tämänkään jälkeen ei vielä onnistu, niin marketplace / Nokia kokoelma ja sieltä verkkoasetus apps puhelimeen niin pitäisi alkaa toimimaan.

  VastaaPoista
 34. Hei heebot
  olen kaivellut k.o laitetta lumia 900 no ,itselläni on soneran liittymä alku oli jo huono ekaks kaio omilta sivuilta multimedia asetukset jos lukee ,että palvelu ei kytketty lähetää siitä , vikka ei oo nokian toiseksi käsittelen siis soneran liittymää no lumia on windows luuri jos ootte käyttäny windowsia niin tiedätte ,että isot ja pienet merkit on aina eri asia siis jos soneran ohjeita noudattaen kirjoitatte verkkoasetus appsiin sonera kaikki pienellä niin ohjelma ettii yhteyttä sonera vaikka kun katsotte matkapuhelin verkkoasetuksista niin siellä todennäköisesti lukee FI SONERA kaikki isolla joten suurin "vika" löytyy soneran ohjeista sama on mm muidenkin operaatoreiden kohdalla siis verkkoasetuksissa pitää lukea just niin ku matkapuhelinverkko asetuksissa operaattorisi kohdallakin huom isot ja pienet merkit pisteet ja väliviivat

  VastaaPoista
 35. Kiitos.
  Nyt toimii netti ja sähköposti

  VastaaPoista
 36. Aina ostanut nokian puhelimia ja nyt tuli hankittua tämä Lumia 710 ja vittu mitä paskaa. En suosittele kellekkään. Aivan järjetöntä sähläystä soittoäänen vaihtaminen ja MMS viestien lähetys/vastaanotto. En ole onnistunut vieläkään näiden MMS viestien kanssa eivätkä ne enää edes näy netissä Soneran sivuila. Paska mikä paska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse ihan näin kovilla sanoilla kritisoisi noita Lumioita. Puutteita niissä on - ja häviävät monessa asioissa kilpailijoille - mutta toimivia pelejä ne pääpiirteittäin ovat. Ja mms-viestit ovat nihkeitä muutenkin, älypuhelimella on kivempi lähettää ilmaista sähköpostia.

   Poista
 37. Aluksi oli Lumia 800:ssa DNAn liittymä ja kaikki viestit tuli ja meni ilman mitään eri asettelemisia. Kun vaihdoin Tele Finlandin liittymään, lakkasivat multimediat kulkemasta ja nyt täältä löysin avun. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 38. Tele Finland ja Lumia 900. Ensin toimi kuukauden, sitten liittymän hintaa päivitettiin ja multimediat ei enää toimineet, ei lähtenyt eikä tullut. 8 soittoa asiakaspalveluun ja Sonera-tekniseen tukeen, yhden kerran oli erittäin mukavat palvelijat. Kaikki asetukset, päivitykset ok. Tekstiviestiasetukset onnistui kerran tallentaa, loput kerrat tuli erroria. Operaattoria ei pystynyt vaihtamaan. Kuukauden ollut toimimaton, olen aktiivisesti lukenut mm.tätä sivustoa, että saisin apua.

  JA NYT SITTEN NUO APN-fiksaukset auttoi, siten että:
  Verkkoasetus - lisää - Yhteyden nimi: Sonera, molempiin pakollisiin nimi kenttiin: Sonera Internet ja tallenna. Operaattorin vaihto tähän, boottaus, operaattorin vaihto TF, boottaus ja viestit lähti!

  Kiitos kommentoijille !!

  Nyt kun vielä...valokuvat olisi muuta kuin pikimustaa, puhelin ei boottailisi tai katkaisisi puheluita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, alkaa ylittää mukavuuskynnystä moinen.

   Poista
 39. Uskomatonta! Pari tuntia koneen ääressä pengoin ja luin ja hain ja kokeilin ja tämän ohjeen kaverilta saatuani toimii (Lumia 800). Kiitos! Nyt lähinnä ihmettelen miksi vannoutuneena Macin käyttäjänä ostin edes Windows -puhelimen... kaikki kestää niin kauan ja kaikenlaisia päivityksiä pitää koko ajan tehdä. No, kai niihin tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPhonen ja Windows Phonen käyttäminen on yllättävän samanlaista, päivitykset ja kaikki. iPhonella on lähillä enemmän appeja, mutta muuten etujen ja haittojen lista on molemmilla hyvin samanlainen.

   Poista
 40. Toimi ainakin Lumia 710:ssä!

  VastaaPoista
 41. Soneran liittymissä kannattaa muistaa, että verkkoasetuksissa pitää kirjoittaa SONERA isoilla kirjaimilla ja sitten laittaa ne tiedot sinne. Minä kirjoitin ensin pienellä kirjaimilla soneran ja yhteys ei toiminut. Kiitokset kaikille vinkeistä! Ilman niitä en olisi saanut mms-viestejä toimimaan.

  VastaaPoista
 42. Ehkä tämäkin on jo kuvattu tässä, mutta ohje Elisan liittymään:

  Avaa Verkkoasetus-ohjelma, jossa Oletuksena näkyy "Elisa".

  Valitse Cubio (älä edes buuttaa), ja mene hakemaan MMS-viesti uudestaan.

  Tämän jälkeen varmaan kannattaa asettaa Elisa uudestaan, jonka jälkeen toivottavasti toimii edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen vaihe kannattaa muistaa tämän kanssa. Cubion asetukset eivät toimi ja ne pitää muistaa vaihtaa takaisin Elisaan.

   Poista
 43. Tämä on muuten hyödyllinen myös Android käyttäjille. Minulla on ollut ongelmia omien MMS-asetusten kanssa HTC One puhelimella, eikä edes Soneran tekninen tukihenkilö onnistunut liikkeessä puolen tunnin aikana saamaan asetuksia toimimaan. Nyt ilman muutoksia astuksiin kokeilin lähettää mms-viestin ulospäin ja tämän jälkeen myös viestien vastaanottaminen onnistuu, vihdoinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MMS-asetukset ovat kyllä sellainen rutto, etten jaksa ymmärtää miksi koko tekniikka on kehitetty. Sähköpostitekniikan olisi voinut tuoda puhelimiin sellaisenaan ja veloittaa MMS-viestien tapaan ja edelleen saada toimivamman järjestelmän. Vaan ei.

   Poista
 44. Telefinland-asetukset ovat alla. Manuaalisesti tehtynä alkoi toimimaan Lumia 710.

  Jos mitkään muut toimenpiteet eivät auta, asetukset pitää syöttää manuaalisesti.
  Lumia 820/920: Mene kohtaan Asetukset > Yhteysosoite ja paina alareunassa näkyvää + merkkiä.
  Lumia 800/900: Avaa Verkkoasetus-sovellus ja paina alareunassa näkyvää + merkkiä.
  Syötä allaolevat asetukset avautuvaan valikkoon.

  Yhteyden nimi: Sonera
  Laita rasti kohtaan: Tee tästä nykyinen APN (Vain Lumia 610/710/800/900 -malleissa)
  Internet APN
  Yhteyspisteen nimi: internet
  Välityspalvelimen osoite: tyhjä
  Välityspalvelimen portti: tyhjä
  Käyttäjänimi: tyhjä
  Salasana: tyhjä
  MMS APN
  MMS-yhteyspisteen nimi: mms
  Välityspalvelimen osoite: 195.156.25.33
  Välityspalvelimen portti: 8080
  Käyttäjätunnus: tyhjä
  Salasana: tyhjä
  MMSC-osoite: http://mms.sonera.fi:8002
  Verkkotyyppi: IPv4 (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)
  Todennustyyppi: tyhjä (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)
  Aktivoi juuri luotu yhteysosoite painamalla sen nimen kohdalta kunnes valikko aukeaa ja valitse Aktivoi (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)
  Paina Tallenna ja käynnistä puhelin uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut tarkoitukseni tehdä uudemmille Lumia-malleille päivitetty ohje tästä ohjeesta. Kiitos tästä!

   Poista
 45. Lumia800+saunalahti, Network setup:n asentamisen jälkeen mms alkoi toimia - suurkiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 46. Voisko joku jelppiä? Erehyin ostamaan pari päivää sitten Lumia 635:sen ja multimediaviestit ei tule perille. Tekstiviestit toimii ja multimediat lähtee, mut kaverin laittamat kuvat "saavat aikaan" oheisen ilmoituksen: hae mediasisältö nyt!
  Kävin Elisa Shopissa ja heidän mukaan puhelimeen laittamani mms arvot ovat oikein. Liittymä on saunalahden 3G , kun meillä ei tee mitään 4G:llä ja on sitä paitsi kiskurihintaisen kallis.

  VastaaPoista
 47. Heips.. Lumia 630 ei vastaanota eikä lähetä mms viestejä.. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 48. Hei, itselläni ei ole nettiä operaattorin puolesta ja sain toimimaan multimediaviestit valitsemalla operaattorin tämän ohjeen mukaan ja VASTA laittamalla asetuksista datayhteys päälle. Netti ei edelleenkään toimi niin kuin ei pidäkään mutta multimediaviestit toimivat. Lumia on 630

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu. Hauska nähdä miten näinkin vanha ohje auttaa ihmisiä vieläkin.

   Poista
 49. Lumia 900. MMS ei toiminut. Sain Sonerakaupasta uuden sim-kortin. Tunnin päästä tuli palveluasetuksia tekstiviestinä. Näiden avulla puhelimen asetuksia muokattiin automaattisesti ja nyt MMS toimii.

  VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.