Windows Phone-vinkit

Windows Phone-laitteillakin on omia kikkojaan jotka eivät välttämättä ole heti ilmiselviä käyttäjälle. Tässä esitellyt toiminnot pätevät ainakin Windows Phone 7.5 laitteisiin.

Pitkään painaminen
Ensin yksi peruskomento. Jos kosketusnäytölliset puhelimet eivät ole tuttu juttu jo, totuttaudu ajatukseen pitkään painamisesta. Pitkään jonkin painaminen on hieman kuin hiiren kakkospainikkeella napsauttaminen ja yleensä antaa lisävaihtoehtoja.

Epäselvät kuvakkeet
Jos ohjelman alalaitaan ilmestyy kuvakkeita ja et ole varma mitä ne tekevät, monessa ohjelmassa saat tekstinimikkeet näkyville napsauttamalla pientä kolmen pisteen kuvaketta, joka avaa ohjelman toimintovalikon. Esimerkiksi puheluhistoriassa ...-painikkeen painaminen paljastaa alalaidan komentojen nimiksi vastaaja, näppäimistö, ihmiset ja hae.

Soita nopeammin
Kun selaat ihmisiä puheluhistoriassa, voit suoraan soittaa henkilölle painamalla pientä puhelinluurin kuvaa henkilön nimen oikealla puolella. Näin et tarpeettomasti kierrä henkilön tiedoissa ennen soittoa.

Automaattinen korjaus pois (Damn you auto Correct)
Jos puhelimen tekemä automaattinen sanojen korvaaminen omilla arvauksilla ärsyttää ja tuottaa Damn You Autocorrect-hetkiä, voi sen deaktivoida. Löydät sen seuraavasti: Asetukset / näppäimistö / kirjoitusasetukset / näppäimistö. Poista täältä ruksi Korjaa kirjoitusvirheet.


Ihmisten kiinnittäminen aloitusnäyttöön
Avaa Ihmiset-ohjelma ja etsi sieltä henkilö jonka kanssa tahdot usein olla tekemisissä. Paina hänen kohdallaan pitkään ja valitse Kiinnitä aloitusnäyttöön. Kyseinen kontakti ilmestyy aloitusnäytölle viimeiseksi kuvakkeeksi. Näin syntynyttä kuvaketta painamalla voit soittaa tai muuten viestiä kyseisen henkilön kanssa.

Järjestele aloitusnäyttöä
Aloitusnäytön ruutuja voi uudelleenjärjestellä. Paina pitkään kuvakkeen päällä ja siirryt tilaan jossa kuvaketta voi raahata sopiviin paikkoihin. Pitkään painamalla voi myös poistaa tarpeettomia kuvakkeita. Paina pitkään kuvaketta ja sitten paina kuvakkeen ylälaitaan ilmestynyttä poistopainiketta.


Siirry äskeisiin sovelluksiin
Kun poistut ohjelmasta (tarkoituksella tai epähuomiossa) voit palata siihen pitämällä Takaisin-painiketta (nuoli taaksepäin, oikeimmaisin nappi ruudun alalaidassa) hetken pohjassa ja sitten selailemalla viimeisimpiä ohjelmia.

Paikanna puhelimesi sijainti
Puhelimen voi paikantaa nettiselaimella (ei tosin pyötälaatikon tarkkuudella mutta kuitenkin). Paikannuksen mahdollisuus pitää puhelimesta aktivoida ennen puhelimen hukkaamista. Asetuksista valitaan kohta Paikanna puhelin  ja sieltä pitää ainakin ruksata Tallenna sijaintini parin tunnin välein... Nopeamman paikannuksen saa päälle ruksaamalla myös Muodosta yhteys... kohdan, mutta se kuluttaa akkua huomattavasti nopeammin.

Kun paikannus on aktivoitu, voit siirtyä osoitteeseen www.windowsphone.com ja kirjautua sisään samalla live-tunnuksella joka on puhelimessasi käytössä ja valita Oma puhelin ja sitten Paikanna puhelin.
Puhelimen tarkka sijainti voi tarkentua hetken odottelulla.

Saman sivun kautta voit myös hieman etähallita puhelintasi. Voit soittaa puhelimen merkkiääntä löytääksesi laitteen (tässä on huomattava viive, ei soi heti) tai jopa tyhjentää puhelimen etänä.


Ota kuva ja käännä kuvassa näkyvä teksti (Visuaalinen haku)
Voit käyttää Bing-hakua myös kääntääksesi näkemiäsi tekstejä. Avaa haku suurennuslasi-painikkeella ja valitse sitten hakuruudun alalaidassa oleva silmäkuva (visuaalinen haku). Puhelin siirtyy kamera tilaan ja osoita kamera tekstiin jonka tahdot kääntää ja valitse sitten Etsi tekstiä. Kun haku on valmistunut, voit valita tekstin kääntämisen (käännä) tai haun tekemisen tekstin perusteella (hae).

Määritä sovellusten asetukset
Joidenkin sovellusten asetuksiin on hankala päästä itse ohjelman sisältä. Keskitetysti ohjelmien omat asetukset löytyvät seuraavasti. Avaa Asetukset ja pyyhkäise sivulle, jolloin pääset Sovellusten asetuksiin. 

Määritä taustalla toimivat sovellukset
Windows Phone mahdollistaa tastalla toimivien sovellusten määrittämisen, eli voimme sallia ja estää ohjelmien toimimisen taustalla. Avaa Asetukset ja pyyhkäise sivulle, jolloin pääset Sovellusten asetuksiin. Etsi kohta Taustatehtävät ja näet ohjelmat jotka toimivat taustalla vaikkei itse sovellus olisikaan auki. Voit ottaa pois käytöstä tarpeettomia ja palauttaa ohjelmia käyttöön tätä kautta.

Käytä puhelinta Xbox 360-pelikonsolin kaukosäätimenä
Asenna ensin Marketplacesta puhelimeesi Xbox Companion-ohjelma. Tämän jälkeen määritä konsolisi hyväksymään yhteyspyynnöt puhelimestasi. Tarkat ohjeet tähän löytyvät Microsoftin sivuilta:
http://support.xbox.com/fi-FI/apps/xbox-companion/setup

Kun Xbox Companion on määritetty, voit sen avulla käyttää puhelinta yksinkertaisena kaukosäätimenä esimerkiksi musiikkia kuunneltaessa tai pelejä käynnistettäessä.

Tallenna radiokanava kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä (vain Lumia)
Avaa Nokia musiikki ja etsi sieltä sopiva kanava radio alueelta. Paina kanavaa pitkään ja valitse siirrä offline-tilaan ja kyseiseltä kanavalta kopioidaan kuunneltavaa yhteydetöntä toistoa varten. Voit myös kiinnittää kanavan aloitusnäyttöön samalla tavalla.

Lue myös: Lumia - puuttuvat MMS- ja Internet-asetukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.