Abortäärausta - eli virheellisiä käsityksiä abortin puolustamisesta

Yksi erikoisin kanta johon olen aborttikeskustelussa törmännyt, on käsitys/väite että aborttioikeuden puolustajat haluavat ihmisten tekevän abortteja. Asenne kuvataan hieman tähän tapaan:Kuten moni outo kanta, tämäkin on vääristelyä ja täysin paikkaansapitämätön. Kirjoitin aiemmin jo hieman siitä mitä abortti on ja miten tärkeä se on oikeutena. Tämä kirjoitus jatkaa samaa linjaa ja purkaa vääriä käsityksiä abortin puolustajista.

Abortin "kannatus" ei ole sitä, että ihmiset kannattaisivat mahdollisimman monien aborttien tekemistä. Kukaan ei kannusta naisia hankkiutumaan raskaaksi että he voisivat sitten hankkia abortin. Tämä olisi absurdia ja jos sellainen ilmiö on olemassa, pitäisin sitä vähintään arvelluttavana ellen suoraan vastustettavana. Aborttia kannattavaa liikettä voisi verrata umpisuolen leikkauksia kannattavaan ryhmään.

Jälkimmäinen ryhmä on aika suuri: lähes kaikki. Kukaan ei oikeastaan vastusta umpisuolen leikkaamista, varsinkin jos se on tulehtunut. Emme kuitenkaan leikkele umpisuolia huviksemme, vaan nimenomaan siinä tilanteessa jossa kyseinen leikkaus tulee tarpeelliseksi. Samalla tavalla abortteja ei sinällään kannateta, vaan oikeutta niihin. En toivo että kukaan joutuisi kokemaan abortin, samalla tavalla kun en toivo kenenkään tarvitsevan muutakaan lääketieteellistä hoitoa vaivoihinsa.

Ja tämä ei ole kannanotto hoitoa vastaan, en vaan toivo kenenkään sairastuvan. Jos sairaus kuitenkin iskee, en aio protestoida sen hoitoa. Samalla tavalla en toivo kenenkään joutuvan käymään läpi raskauden keskeytystä, mutta jos joku on tilanteessa jossa se on tarpeellista, en vastusta kyseistä toimintoa. Jos äidin terveys on tarpeettoman suuressa vaarassa, kääntyy abortin puolelle valtaosa ihmisistä.

Hyvin suuri osa hyväksyy ja ymmärtää myös raskauden keskeyttämisen raiskauksen jälkimainingeissa. Se helvetti mihin äiti pakotettaisiin on jotain sanoinkuvaamatonta. Joukossamme voi olla joitain jotka kykenevät rakastamaan näin alkunsa saanutta lasta, mutta moista herkuleaanista sietokykyä ei voi edellyttää keneltäkään.


Suurin osa ymmärtää myös, että äidillä on täysi oikeus keskeyttää raskautensa myös muista syistä ja tällä on siihen täysi oikeus. Ikävää tällaisessa tapauksessa ei ole raskauden keskeyttäminen vaan väärään aikaan tapahtunut raskaaksi tuleminen. Vahinko on jo tapahtunut ja täytyy korjata ennen kuin tilanne pahenee. Väärään aikaan saatu lapsi voi olla tuhoisaa vanhempien tulevaisuudelle, puhumattakaan siitä miten se tuhoaa vanhempien muiden lasten tulevaisuuden ajamalla opiskelevat vanhemmat pois koulusta ja hanttihommiin.

Ja en väitä raskaana olemista sairaudeksi. Jos teit sen rinnastuksen, tuli tämä ajatus omasta päästäsi.


Muut kirjoitukseni abortista:
Miksi aborttia oikeasti vastustetaan
Aborttioikeuden puolustuspuhe: Aborttia vastaan, aborttioikeuden puolesta

2 kommenttia:

 1. Kiitos hirveästi tästä merkinnästä, on ihana kuulla, että on vielä ihmisiä joita ohjaa järki eikä ääripäinen tunne-elämä.
  Itse tulin pari vuotta takaperin raiskatuksi entisen kumppanini toimesta, ja luonnollisesti ei tullut edes mileleen lapsen pitäminen, vaan tuskallista oli jo odotella lääkärissä, että milloin siitä pääsee irti. Oli elämäni kivulian kokemus henkisesti että fyysisesti. Tämmöinen tilanne on pistänyt tunne-elämän niin rajuille koettelemuksille ihan ilman, että saan lukea syyllistävää propagandaa ja minua kutsutaan murhaajaksi.
  Mitä olen lukenut tähän mennessä niin blogisi on lohduttava realistisuudessaan ja muistuttaa, että kaikki ei todellakaan ole niin mustavalkoista. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain äärimmäisyyksissä elävät ihmiset näkevät mustaa ja valkoista. Ja haluavat pakottaa muut omiin äärimmäisiin väreihinsä. Todellisuus on paljon värikkäämpi.

   Hyviä vointeja ja kiitos kauniista sanoista.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.