Nokian HERE-kartat Androidille

Nyt kun Nokian karttabisnes ei enää ole Microsoftin hallussa, tapahtui jotain odotettavissa olevaa: Nokian HERE-kartat tulivat Androidille.

Mitä kartoista on etua jos Google Maps jo löytyy? Näppärä autonavigointi, julkisen liikenteen ja jalan opastus ja mahdollisuus ladata Offline-tilaan haluamansa maiden kartat tekevät HERE Mapsista yhden parhaista ilmaisista kartta- ja navigointiohjelmista tällä hetkellä.
Miten sen sitten saa? Tällä hetkellä kartat ovat virallisesti saatavilla vain Samsungin Galaxy-laitteille, mutta toimivat itseasiassa melkein laitteessa kun laitteessa. Karttojen asentaminen ei ole hankalaakaan. Galaxy-laitteiden omistajat voivatkin ladata kartat suoraan Galaxy Apps-sovelluksesta ilman kummempia kommervenkkejä.

Muilla laitteilla lataus on tehtävä vähän kiertäen.

Ensinnäkin laitteeseen on sallittava Play-kaupan ulkopuolisten sovellusten asentaminen. Turvasyistä tämä asetus on hyvä HERE-karttojen asentamisen jälkeen deaktivoida. Ominaisuus löytyy Android-puhelimen asetuksista kohdasta Suojaus/Tuntemattomat lähteet (Security/Unknown Sources).

Voimme seuraavana ladata HERE-karttojen Beta-version. Löydät sen helpoiten APKMirror-sivustolta:

http://www.apkmirror.com/apk/nokia/here-beta/

Lataa uusin tarjolla oleva versio ja asenna puhelimeesi. Asennuksen jälkeen löydät HERE-kartat puhelimesi sovellusvalikoimasta.Vinkki: muista ladata etukäteen HERE-karttoihin tärkeimpien alueiden kartat ja ääneenluku niillä kielillä millä haluat opasteita.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän