Miten Macin nimi vaihdetaan

Ärsyttääkö kun Mac-tietokoneellasi on tylsä nimi? Aina kun joku lähettää sinulle tiedoston, tunnet pientä häpeää? Tai kun selailet laitteitasi vaikkapa Find My Mac-palvelussa, ei tietokoneesi ole kuin tuntematon tietokone. Ei huolta, tietokoneen nimen voi vaihtaa!

Avaa Macin vasemmasta ylänurkasta omppu-valikko ja valitse sieltä Järjestelmäasetukset (System Preferences). Etsi asetuksista Jako (Sharing) jonka pitäisi olla kolmannella rivillä, napsauta sitä. Täältä löydät yläriviltä Mac-tietokoneesi nimen (Computer name).

Kirjoita jotain siistimpää tilalle voit sitten sulkea asetukset. Nimen vaihto ei ole tämän hankampaa! Osaan asioista nimi vaihtuu välittömästi, mutta osaan (kuten vaikkapa terminaalissa näkyvä nimi) vaaditaan vielä tietokoneen uudelleenkäynnistys.

Käyttäjätunnuksen ja kotihakemiston nimi onkin sitten hankalampi:
https://support.apple.com/fi-fi/HT201548


Haluatko vaihtaa Macin nimen esim- Bluetooth-siirtoja tai Find my Mac-palvelua varten? Tässä ohje: http://bit.ly/1JES11D
Posted by Tämä Päivä on 2. heinäkuuta 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.