Minkä älypuhelimen ostaisin nyt (2018)

Hajosiko puhelin tai etsit muuten vain päivitystä nykyiseesi? Tässä vihjeeni siihen mikä älypuhelin kannattaisi ostaa juuri nyt.

Rankkaan tässä mikä on paras älypuhelin hinta-laatusuhteeltaan, parhaan todella halvan puhelimen, parhaan kompaktin puhelimen ja sitten vielä parhaan puhelimen jos hinnalla ei ole väliä.Älypuhelimen ostaminen ei ole helppoa, ainakaan jos on kaltaiseni ylipendatti pohtija. Puhelinta valittaessa vietän pari-kolme viikkoa pohtien tätä lopulta triviaalia päätöstä, tutkien kaikki tulokulmat, speksit ja testit ja vasta sitten hankin laitteen.

Tässä ajatukseni siitä mikä älypuhelin nyt kannattaisi ostaa. Listaan muutaman eri painotuksen ja sitten mikä malli on paras niihin.

Artikkelin linkit ovat Amazon Affiliate-linkkejä. Jos ostat laitteen niiden kautta, saan pienen korvauksen. Ostohintaasi tämä ei vaikuta. Voit vapaasti ostaa kiinnostavaksi kokemasi laitteen muualtakin.

Paras hinta-laatusuhde

Rahalla saa ja puhelimella kuulee. Kun et halua maksaa liikaa, mutta haluat jotain huippua osta tämä: Nokia 8.
  • Huipputasoinen Snapdragon 835-järjestelmäpiiri takaa riittävän tehon
  • Riittävästi muistia ja tallennustilaa
  • Ei ylimääräistä krääsää puhelimen käyttöjärjestelmässä
  • Oikeasti ajantasaiset päivitykset ja lupaukset niistä myös jatkosa.
HMD/Nokian ensimmäinen todellinen lippulaiva on todella hyvä ostos. Kamerat ovat hyvät, vaikkeivat ehkä markkinoiden parhaat. Samaten laite on laadukkaasti tehty ja toimii erittäin hyvin. Puolisoni on käyttänyt jonkin aikaa ja emme ole keksineet laitteesta toistaiseksi mitään valittamista.

Mikä parasta, tätä saa halvalla. Hinta on pyörinyt jopa alle neljän sadan, mikä tekee tästä hyvin huokean laitteen ominaisuuksiinsa verrattuna.

Halvalla päästävä

Jos kukkarossa on lähinnä Matti vailla Teppoa, halpoja puhelimia löytyy moniakin joten valinnanvaraa on. Tässäkin kallistun sen mallin suuntaan josta uskon saavani pisimmän käyttöiän. Vaikka Moto G-sarjan uusimmat ovat tiukkoja laitteita, päädyn tässäkin suosittelemaan samaa merkkiä kun edellä. Jos halvalla on päästävä, osta Nokia 6.
  • Halpa
  • Kohtuullinen määrä keskusmuistia
  • Oikeasti ajantasaiset päivitykset ja lupaukset niistä myös jatkossa
Nokia 6 ei ole hintaluokkansa paras laite, esimerkiksi sen suoritin on hieman alitehoinen tiukalle tehokäyttäjälle, mutta se tarjoaa jotain mitä esimerkiksi Moto G tai Asus eivät tarjoa: se tulee pysymään ajantasalla.

Halpojen mallien krooninen ongelma on pitkään ollut päivityksien puute. Android-versiota ei päivitetä, hyvä jos edes turvallisuuspäivityksiä tulee. HMD/Nokia on tehnyt tämän kunnolla ja on siksi suositukseni tässä kategoriassa.

Suosittelen Nokia 6:sta yli Nokia 5:n. Suurempi keskusmuisti ja parempi näyttö painavat vaakakupissa enemmän kun se muutama kymppi minkä hinnassa säästää. Ja hinta on halvimmillaan ollut 189 €, joten kukkaro tästä ei pahasti köyhdy.

Kompaktia kokoa

Jos haluat jotain mikä mahtuu taskuun ja ei ole riisuttu versio oikeasta puhelimesta, löydät markkinoilta kaksi vaihtoehtoa: Sony Xperia XZ1/2 Compact tai iPhone SE.

Xperia XZ1 on vanhempi malli joka ei ole lainkaan jäljessä nykypäivän vaatimuksista ja sen saa halvalla. Uudempi XZ2 ei ole pöhkö myöskään, mutta aiempaa mallia saa tällä hetkellä alle neljän sadan, siinä missä uusi on lähempänä kuutta.

iPhone SE taas on iPhone-malliston kuopus: pienin ja edullisin. Ja laite on kieltämättä hyvin mukava kädessä. Sen perusmalli irtoaa alle kolmen sadan - tosin tallennustilasta pitää Applen tapaan maksaa itsensä kipeäksi.

Paras ylipäätään

Jos raha ei ole este ja haluaa parhaan laitteen, valitsisin tällä hetkellä yhden kahdesta mallista: Google Pixel 2 XL tai Samsung Galaxy S9+. Molemmat ovat puhelimia joissa on kaikki mahdollinen. Laitteet ovat hyvin samantasoiset.
Jos haluat kuulokeliitännän ja ehkä hieman laadukkaamman paketin, ota Galaxy S9+. Samsungin lippulaivan vuosipäivitys on yllätyksetön, mutta loistava. Siinä on kaikki Samsungin hyvät (ja huonot) puolet ja laite on ehdottoman laadukas.

Jos haluat ajantasalla olevat päivitykset valitse Pixel 2 XL. Raudaltaan Pixel 2 XL on S9+:n luokkaa, tosin kuulokeliitäntä puuttuu, mutta vastapainona se ei kärsi Samsungin ylimääräisestä softasta.


Molempien hinnat pyörivät vajaassa tuhannessa, riippuen miten suuren tallennustilan ottaa. Melkein samaan pääsee laitteiden pienemmillä versioilla, eli Galaxy S9:llä ja Pixel 2:lla, niissä hinta on vähän huokeampi ja laite mahtuu käteen kivemmin.

Mustana hevosena voisi mainita myös yllättävän mukavan Huawein Mate 10 Pro-mallin.
Kuulokeliitäntä puuttuu tästäkin kaunottaresta, mutta hinta on piirun verran halvempi kun edellisillä ja paketti kiistämättömän tyylikäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.