Sipilä - mies joka eroaa mieluummin kun häviää

Olen kirjoittanut jo useamman artikkelin siitä miksi Juha Sipilän olisi pitänyt erota pestistään Suomen pääministerinä (osat 1, 2 ja 3). Nyt hän lopulta erosi, mutta ei pääministerin pestistä, vaan Keskustapuolueen johdosta. Tämä oli kuitenkin odotettavissa, Sipilä kun selvästi mieluummin luovuttaa kun häviää.

Juha Sipilä tosiaan eroaa puolueensa johdasta. Syyksi hän sanoo huonon vaalituloksen. Hämmästyttävää tässä on se miten Sipilä ei eronnut Chempoliksen ja Terrafamen takia, eikä jäätyään avoimesti kiinni valtion rahojen kuppaamisesta omiin ja kaveriensa taskuihin. Hän ei eronnut valehdeltuaan avoimesti koulutusleikkauksista. Ei, eroaminen tapahtuu vasta kun hänen rikostoverinsa ovat tyytymättömiä.

Sipilän käyttäytymismalli on suht selvä: hän kokee häviämisen selvästi arvovaltatappiona. Hänen tekniikkansa on selvästi välttää tätä viimeiseen asti. Kun Sote-näytti tuhoontuomitulta, Sipilä hajotti hallituksen juuri ennen kun sote olisi julistettu kuopatuksi. Näin Sipilä ei "hävinnyt", vaan peruutti koko homman ennen kun häviäisi. Hähää, ette voi kaataa mun sotea, kun ei ole enää hallitustakaan!

Nyt kun 2019 vaalit ovat ohi ja Keskusta on kokenut rökäletappion, Sipilän pesti oli hyvin epävakaalla pohjalla. Hän erosi ennen kun haastaja olisi ehtinyt haastaa ja todennäköisesti voittaakin.

Sellainen pieni havainto yhdestä lähihistoriamme korruptoituneimmista pääministereistämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.