Petteri Orpo valehtelee

Kokoomus on ilmeisesti kovasti halunnut päästä uudeksi Keskustaksi, sillä keskustahan tunnettiin siitä, että vaalilupaukset olivat vain toripuheita ja loputa kepu pettää aina. Petteri Orpo ei ole vielä edes saanut hallitustoimintaa alkamaan ja jo he ovat päättäneet toistaa Alexander Stubbilta tuttua kaavaansa: valehdella.

 Tässä spoileri:

Muistatteko vielä kun Orpo sanoi Ylen vaalitentissä:

Kuvan lähde: https://yle.fi/a/74-20023268/64-3-143808

Ei mitään leikkaamista tehdä, vain tehostetaan! Muutenkin vaalien aikaan Orpo ei suostunut oikein kertomaan mistä ne kaikki valtavat säästöt tehdään, mutta sotesta ei ainakaan.

Mutta hallitusta ei ole edes vielä muodostettu kun meno on tätä: sosiaali- ja terveyspalveluista lähtee 2 miljardia. Ja jos ette hoksanneet, sote tarkoittaa sosiaali- ja terveyspalveluita.

Kuvan lähde: https://yle.fi/a/74-20037279

Orpon käsitys siitä mitä tarkoittaa olla leikkaamatta sotesta on leikata sotesta kaksi miljardia. Vaalipuheet olivat siis vain kuumaa ilmaa ja Orpo on siis nyt osoitettu valehtelijaksi. Tosin Sipilä ei toistuvista valheista huolimatta eronnut pääministerin pestistä, joten tuskin Orpokaan. Ja voimme jatkossa odottaa myös, että media ei erityisemmin vaivaudu korostamaan tätä.

Tai ehkä kun Orpo sanoi, ettei sotesta leikata, hän tarkoitti Sota Teollisuutta. Tai Somevaikuttamisen Tekemistä. Tai Someron Teemenoja. Tai sitten niin, valehteli.

Ihan tulee eräs opintotukeen liittyvä juttu mieleen... Niin, siitähän leikkaamattomuus oli myös yksi vaalilupaus viimeksi kun meillä oli porvarihallitus. Mites siinä kävikään?


Kommentit