Dropbox: Samat tiedostot kaikille tietokoneille

Jos Internet-selainta ei lasketa, tärkein ohjelma jota ilman en tulisi toimeen on ehdottomasti Dropbox.

Dropbox on pieni ohjelma joka lisää tietokoneelle oman Dropbox-hakemistonsa. Ja sitten synkronoi kaikki siihen hakemistoon kopioidut tiedostot kaikille tietokoneille jolle Dropboxin asentaa samoja tunnuksia käyttäen. Samoihin tiedostoihin pääsee siis näppärästi käsiksi useilta tietokoneilta.

Dropbox on saatavilla Windows, Mac ja Linux-alustoille, eli samat tiedostot saa näppärästi synkattua eri käyttöjärjestelmissä olevien koneiden välillä, mikä onkin monesti vaikeaa. Lisäksi Dropboxin saa myös mobiililaitteille, eli tiedostoihin pääsee käsiksi Android, iOS ja Blackberry-laitteilla!

Ja jos se ei vielä vakuuttanut niin tiedostot voi myös avata verkkoselaimen kautta käytännössä millä tahansa käyttöjärjestelmällä asentamatta tietokoneelle mitään ohjelmistoa. Näin pystyy pitämään mukanaan tiedotoja liikkuessaan missä tahansa.

Dropboxin käyttö vaatii käyttäjätunnuksen jonka voi rekisteröidä ilmaiseksi. Käyttäjä saa näin kaksi gigatavua tilaa Dropbox-kansiolleen ilmaiseksi. Lisätilaakin saa joko lisärahalla tai rekrytoimalla muita käyttäjiä palveluun. Tosin verkostomarkkinoinniksi Dropboxin käyttö ei mene, sillä muita rekrytoimalla ei saa kuin rajoitetusti lisätilaa.

Lyhyesti: erittäin hyvä tiedostojen jakamisen ohjelma. Suosittelen kaikille.

Dropbox-ohjeet:
1. Esittely
2. Tiedostolinkin lähettäminen toiselle käyttäjälle
3. Kansioiden jakaminen Dropbox-käyttäjien välillä
4. Tiedostojen Versiohistoria ja Poistetun tiedoston palauttaminen

Jos innostuitte, dropboxin voi asentaa osoitteesta dropbox.com - mutta jos haluatte palkita tämän tekstin palkkaa saamattoman kirjoittajan, käyttäkää mieluumin tätä linkkiä:
http://db.tt/z07Ar26
Linkki toimii ihan yhtä hyvin kuin varsinainen osoite, mutta jos joku teistä ottaa Dropboxin sen kautta käyttöön saan pari sataa lisämegatavua omaan Dropbox-tiliini! Pahoittelen härskiä markkinointia. (Enkä pahoittele.)

22 kommenttia:

 1. Olisi MP3 muodossa historia puhetta 5-70 MB erissä, onko liian suuria tiedostoja. Kotisivuni ottaa vain 2 MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dropboxin avulla olen jakanut useiden satojen megojen kokoisia tiedostoja. Laita tiedostot Dropboxin Public (julkinen) kansioon ja laitat linkit kotisivuillesi niihin.

   Poista
 2. Kun Dropbox kansio on C-levyllä, niin ennen pitkää se täyttää C:n kokonaan. Voinko siirtää Dropbox-kansion toiselle kovalevylle ja säilyttää yhteyden nettiin ja jatkaa automaattista päivitystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dropbox-sovelluksen asetuksista löytyy Move-komento, jolla hakemiston voi siirtää.

   Poista
  2. Kun avaan Dropbox sovelluksen, tulee näkyviiin koko dropbox kansio. Siirränkö ne kaikki leikkaa ja liimaa metodilla? Vai mistä ihmeestä tuo MOVE komento löytyy??????????????

   Poista
  3. Tietokoneesi Dropbox-kansio toimii kuten kaikki muutkin kansiosi, kopioit sinne tiedostoja samoin kun kopioisit mihin tahansa kansioon. Dropbox-sovellus sitten synkkaa nämä tiedostot pilvipalveluun ja pääset tiedostoihin dropbox.com-osoitteessa miltä koneelta vain. Ja tietysti jos asennat Dropboxin toiselle tietokoneelle samoilla tunnuksilla, löydät samat tiedostot molempien koneiden dropbox-kansioista.

   Poista
  4. Mitä ketjun aloittaja tarkoittaa sillä, että Dropbox täyttää C-aseman? Luulin että tiedostot tallentuu pilveen juuri siksi, että ne ei rasittaisi omaa konetta. Vai olenko ymmärtänyt tämän koko logiikan väärin?

   Poista
  5. Dropbox-sovellus tekee tiedostoista kopiot tietokoneellesi, jotta ne olisivat saatavilla silloinkin kun et ole Online-tilassa. Jos et halua tiedostoja koneellesi on pari vaihtoehtoa:

   1. Windows 10-laitteille on Windows-kaupan kautta saatavilla oma sovellus joka ei tee paikallisia kopioita.
   2. Android- ja iOS-laitteille samoin.
   3. Tai voit käyttää Dropboxia nettiselaimen välityksellä.

   Dropboxin pointti ei ole sinällään vähentää tiedostoja tietokoneeltasi, vaan luoda hakemisto jonka tiedostot ovat samat kaikilla tietokoneillasi. Ja tietysti pitää tiedostot turvassa jos tietokoneellesi käy huonosti.

   Poista
  6. Mikä tuon iOS ohjelman nimi on?

   Poista
  7. Tarkoitin lähinnä ohjelmaa millä voi estää tiedostojen siirron koneen kiintolevylle. Elikkä tiedostot vai Dropboxissa.

   Poista
  8. Kyseessä on vain Dropbox. Jos lataat sen Appstoresta, Play-kaupasta tai Windows Kaupasta, saat version joka ei tallenna tiedostoja laitteeseen.

   Poista
 3. Minulla on Dropbox asennettuna monille laitteille. Jos jollakin laitteella poistan vahingossa tiedoston - pahimmassa tapauksessa formatoin kovalevyn, miten käy tiedostoilleni? Poistuvatko, saanko palautetuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos poistat tiedoston Dropbox-kansiosta, poistetaan se kaikista tietokoneista joissa Dropbox on asennettu samoilla tunnuksilla. Jos formatoit koko kovalevysi esimerkiksi tietokonetta uudelleen asennettaessa, tämä ei kuitenkaan haittaa sillä ohjelmat poistetaan myös.

   Poista
 4. Miten voisi tehdä yrityksen palvelimella olevan kansion sisällön jakamisen yrityksen ulkopuoliselle taholle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrityksen palvelimella oletan sinun tarkoittavan verkkolevyä? Sitä ei saa jaettua mitenkään. Tiedostot on kopioitava jonnekin muualle jakamista varten, esim. Dropboxiin.

   Jos taas yrityspalvelin sallii jakamisen, tilanne on helpompi. Esim. SharePoint-kirjastoiden uusimmat versiot sallivat julkisten linkkien luomisen.

   Poista
 5. Jos haluan siirtää koneellani Dropbox-kansion levyltä C: levylle G: , miten se tapahtuu?

  VastaaPoista
 6. Moi Ez,
  Onko sulla ohjetta miten saisin Mac:lla Dropboxin sellaiseen paikkaan, että se ei vie tilaa koneelta, mutta saisin kansioita/tiedostoja käytettyä suoraan koneelta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tähän muuta kun selaimen kautta käytön. Windows 10:lle olisi erillinen appi, mutta Macille ei ainakaan virallista. Kolmansien osapuolien appeihin pitää luottaa kovasti ennen kun niihin lähtee.

   Poista
 7. Jos haluan jakaa tietyn kansion Dropboxista asiakkaalle A, niin näkeekö asiakas B tämän asiakkaan A kansion? Eli toisin sanoen, en halua toisen asikkaan näkevän mitään muuta kuin yhden kansion, mikä on kullekkin asiakkaalle määritetty jaettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jaat kansion, kaikki sen kansion alikansiot jaetaan myös. Muuten kaikki kansiojaot ovat yksilöllisiä. Jos jaat kansion "Alfa" asiakkaalle A, ja kansion "Beta" asiakkaalle B, asiakas A näkee Alfan ja B näkee Betan, kumpikaan ei näe toiselle jaettua tietoa.

   Jos nämä kansiot sijaitsevat "Asiakkaat" kansiossa, molemmat Alfa ja Beta-kansiot näkyvät niille joille annetaan oikeus Asiakkaat-kansioon.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.