Asenna Windowsin perussovellukset kerralla

Kun uuden Windows-tietokoneen ottaa käyttöön, puuttuvat siitä kaikki ne päivittäiset ohjelmat joita tarvitsen. Kaikki Windowsin tärkeimmät ohjelmat voi näppärästi asentaa kerralla käyttäen maanmainiota Ninite-työkalua. (Macille onnistuu myös, mutta eri työkalulla)

Ninite on verkossa toimiva palvelu jonka avulla voin asentaa tietokoneelleni joukon ilmaisia ohjelmia. Tähän joukkoon kuuluu monia ohjelmia jotka itselleni ovat ehdottoman tärkeitä. Esimerkiksi selaimet (Chrome, Firefox ja Opera), antivirusohjelmat (Avast, AVG, Avira jne.), pilviasemat (Dropbox, OneDrive, Google Drive jne.), mediasoittimet (VLC, Spotify jne.) ja toimisto-ohjelmat (OpenOffice, PDFCreator, Foxit Reader) ja tietysti Steam. Näitä ohjelmia ei tarvitse metsästää yksi kerrallaan, vaan ne voidaan asentaa yhdellä rykäisyllä.

Asentaminen tapahtuu seuraavasti:

Avaa selaimeen osoite www.ninite.com haluamallasi selaimella.


Selaa sivua vähän alaspäin ja löydät joukon ilmaisia ohjelmia ja valitse niistä ruksaamalla haluamasi.


Kun sovellukset on valittu, napsauta pohjalta kohtaa Get Installer. Uusi sivu avautuu ja asennusohjelman pitäisi hetken päästä alkaa latautua. Asennusohjelmaa ei tarvita myöhemmin, joten jos selaimesi antaa, suorita asennusohjelma suoraan (Run) äläkä turhaan tallenna sitä tietokoneellesi.


Jos selaimesi ei anna suorittaa asentajaa suoraan, tallenna asentaja ja suorita se kansiosta johon se latautui. Oletuksena tämä kansio on Ladatut tiedostot (Downloads).

Kun suoritat tiedoston, ohjelmien asentuminen alkaa. Ninite ei kysele mitään ohjelmista, vaan kaikki ladataan ja asennetaan pääasialliselle kovalevyllesi oletussijainteihinsa.


Jos tahdot nähdä tarkemmin missä vaiheessa asennus on menossa, napsauta Show details ja saat näkyville yksityiskohtaisemman näkymän.


Asennukset voi jättää taustalle asentumaan, Ninite ei tarvitse käyttäjän apua asentamiseen kun asennus on lähtenyt liikkeelle. Älä kuitenkaan sulje Niniten asennusohjelmaa (ylälaidan punainen ruksi tai Cancel-painike) tai sammuta tai uudelleenkäynnistä tietokonettasi ennen kun asentaja on valmis.

Asennusohjelma ei erikseen ilmoittele tai häiritse asennusten etenemisen aikana, eikä mainitse milloin asennukset ovat valmistuneet. Kun asennukset valmistuvat, voit sulkea Niniten napsauttamalla asennusikkunan Close-painiketta.


Jos myöhemmin haluat asentaa lisää, toista sama prosessi alusta uudelleen. Helppoa kun heinien asentaminen tietokoneelle automatisoidusti.


Uusi Windows-tietokone auki ja ohjelmat pitäisi asentaa, lähdetkö metsästämään asennuspaketteja netistä yksi kerralla?...
Posted by Tämä Päivä on 6. heinäkuuta 2015

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eipä kestä! Mukava jos vinkistä oli apua!

   Poista
 2. Mites käy ilmaisohjelmien mukana asentuvien härpäkkeiden?
  Esim. ASK-toolbar, McAfee-trial, Chrome ja muut jotka täytyy aina muistaa ruksata pois käsinasennuksessa?
  Teet hienoa työtä meidän muiden puolesta, kun testailet, asentelet ja kirjoitat vielä järkiohjeet käyttöömme. WIN10 asennusjuttu oli loistava! Suuri kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei asenneta. Itselleni ei ole Niniten kautta ilmestynyt mitään ylimääräistä.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.