Dropbox: Tiedostolinkin lähettäminen toiselle käyttäjälle

Suuria tiedostoja on netin välityksellä hieman työläs lähettää toisille käyttäjille. Sähköpostittaminen onnistuu varsin huonosti kun tiedosto on satojen megatavujen kokoinen tai jos tiedostoja on paljon. Dropboxin avulla voi näppärästi kiertää tämän: tiedosto tallennetaan dropboxiin ja lähetetään sieltä linkki tähän kyseiseen tiedostoon.

Jakaminen tapahtuu lyhesti kopioimalla tiedosto Dropbox-kansio Public-hakemistoon ja sitten purkamalla tiedostosta jakolinkki, jonka voi lähettää vastaanottajalle pikaviestinä tai sähköpostina.

Linkin lähettäminen
1. Kopioi tiedosto Dropboxin Public-kansioon.
2. Napsauta kopioitua tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. Valitse avautuvasta valikosta Dropbox ja Copy Public Link.
3. Leikepöydälle on nyt kopioitunut tiedoston sijainti ja linkin voi normaalisti liittää esim. pikaviestisovellukseen tai sähköpostiin.

Lyhyempi linkki
Jos linkin tahtoo liittää twitteriin tai muuhun yhteyteen jossa tarvitaan lyhyt linkki, Dropbox osaa luoda myös vähemmän merkkejä sisältävän linkin. Näitä linkkejä varten käyttäjän on avattava dropbox.com-sivusto, kirjauduttava sisään omilla tunnuksillaan ja tehtävä seuraavat asiat:

1. Avataa Public-hakemisto etsitään sieltä tiedosto joka halutaan jakaa. Hiiren kursori siirretään kyseisen tiedoston päälle ja napsautetaan aivan rivin lopusta löytyvää alaspäin osoittavaa nuolta. Avautuvasta valikosta valitaan Copy public link.

2. Ruudulle avautuu ikkuna jossa näkyy tiedoston julkinen linkki. Se voidaan nyt näppärästi lyhentää komennolla Shorten link joka löytyy ikkunan oikeasta laidasta.

3. Lyhyt linkki voidaan kopioida ja lähettää kuten aiemmassa esimerkissä.

Dropbox-ohjeet:
1. Esittely
2. Tiedostolinkin lähettäminen toiselle käyttäjälle
3. Kansioiden jakaminen Dropbox-käyttäjien välillä
4. Tiedostojen Versiohistoria ja Poistetun tiedoston palauttaminen

Jos innostuitte, dropboxin voi asentaa osoitteesta dropbox.com - mutta jos haluatte palkita tämän tekstin palkkaa saamattoman kirjoittajan, käyttäkää mieluumin tätä linkkiä:
https://www.dropbox.com/referrals/AAA3eRMlztIXcpUbFMZQJzec8SltTu_-1rw?src=global9
Linkki toimii ihan yhtä hyvin kuin varsinainen osoite, mutta jos joku teistä ottaa Dropboxin sen kautta käyttöön saan pari sataa lisämegatavua omaan Dropbox-tiliini! Pahoittelen härskiä markkinointia. (Enkä pahoittele.)

4 kommenttia:

 1. Hei, miten yllä kun lähetän Dropbox-linkin, niin siirtyykö (dropboxin) käyttäjätunnus ja salasana mukana? Siis, että onko viestin/linkin saajalla mahdollisuus nähdä lähettämäni linkin takana oleva, vaikka video, ilman että kerron hänelle tunnukseni?

  T. papparainen Kokkolasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, käyttäjänimesi ja salasanasi ei siirry linkin mukana. Saaja jolle jaat sisältöä saa pääsyn jakamaasi sisältöön, kuten videoihin, mutta ei kykyne muokkaamaan tai muuten vaikuttamaan niihin, vain katselemaan.

   Poista
 2. Kiitos tästä. Varmasti paljon apua monelle, nämä kun ovat melko monimutkaisia tietyllä tapaa. Minulle tuli juuri vastaan myös PDF-muokkausohjelma, ilmeisesti hyvä tiedostojen käsittelyyn myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että ohjeestani on yhä hyötyä!

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.