Dropbox: Kansioiden jakaminen Dropbox-käyttäjien välillä

Dropbox mahdollistaa myös eri käyttäjien välillä kansioiden jakamisen. Tämä eroaa linkin lähettämisestä jota käsittelin aiemmin muutamallakin tavalla:
1. Jaettuun kansioon pääsevät vain halutut käyttäjät
2. Jaetussa kansiossa voi kerralla olla useita tiedostoja.

Kansioiden jako tehdään dropbox.com-osoitteen kautta seuraavasti:
1. Avataan dropbox.com ja kirjaudutaan sisään.
2. Valitaan yläpalkista komento Share a folder.


3. Valitaan halutaanko jakaa olemassaoleva kansio vai luoda jaettu kansio.


4. Valitaan henkilöt joiden kanssa kansio jaetaan ja voidaan kirjoittaa heille viesti jaosta.


Kansio on tämän jälkeen jaettu ja kutsutut kollaboraattorit saavat sähköpostiinsa linkin jolla jaettuun kansioon pääsee. Sähköpostiviestin sisältä napsautetaan View [kansionnimi]-linkkiä jolloin kyseinen jaettu kansio avautuu verkkoselaimen kautta (käyttäjän on luonnollisesti kirjauduttava omilla dropbox-tunnuksillaan tai rekisteröidyttävä jos sellaisia ei löydy - tämä jako ei toimi rekisteröitymättömän käyttäjän kanssa!)

Käyttäjän on vielä hyväksyttävä kansion jako valitsemalla Accept. Tämän jälkeen kyseinen kansio löytyy dropboxista ja dropbox.com-sivuston kautta Sharing-välilehdeltä. Kuka tahansa käyttäjä jolle kyseinen kansio on jaettu pystyvät lisäämään tai poistamaan kansion tiedostoja ja muokkaamaan niitä selaimensa kautta. Jaetut kansiot eivät tule tavalliseen Dropbox-kansioon kuin sille käyttäjälle joka ne on alunperin jakanut.

Dropbox-ohjeet:
1. Esittely
2. Tiedostolinkin lähettäminen toiselle käyttäjälle
3. Kansioiden jakaminen Dropbox-käyttäjien välillä
4. Tiedostojen Versiohistoria ja Poistetun tiedoston palauttaminen

Jos innostuitte, dropboxin voi asentaa osoitteesta dropbox.com - mutta jos haluatte palkita tämän tekstin palkkaa saamattoman kirjoittajan, käyttäkää mieluumin tätä linkkiä:
https://www.dropbox.com/referrals/AAA3eRMlztIXcpUbFMZQJzec8SltTu_-1rw?src=global9
Linkki toimii ihan yhtä hyvin kuin varsinainen osoite, mutta jos joku teistä ottaa Dropboxin sen kautta käyttöön saan pari sataa lisämegatavua omaan Dropbox-tiliini! Pahoittelen härskiä markkinointia. (Enkä pahoittele.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.